avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... fisa post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

fisa post

In cazut in care un amgajat refuza sa semneze fisa postului...ce procedura poti urma?
Cel mai recent răspuns: elyababau , utilizator 00:53, 27 Februarie 2010
Fisa postului este anexa si totodata parte integrala din contractul individual , in general ea se semneaza la angajara odata cu cim-ul.
Daca faceti referire la modificarile aparute ulterior semnarii cim-ului trebuie sa luati in calcul ca orice modificare se face cu acordul partilor.
Ultima modificare: Vineri, 26 Februarie 2010
elyababau, utilizator
Si daca ulterior incepe sa ti se dea mai multe sarcini..ce poti face?
daca e functionar public
legea nr.188/1999
" ART. 45
(1) Funcţionarii publici răspund, potrivit legii, de îndeplinirea atribuţiilor ce le revin din funcţia publică pe care o deţin, precum şi a atribuţiilor ce le sunt delegate.
(2) Funcţionarul public este obligat să se conformeze dispoziţiilor primite de la superiorii ierarhici.
(3) Funcţionarul public are dreptul să refuze, în scris şi motivat, îndeplinirea dispoziţiilor primite de la superiorul ierarhic, dacă le consideră ilegale. Dacă cel care a emis dispoziţia o formulează în scris, funcţionarul public este obligat să o execute, cu excepţia cazului în care aceasta este vădit ilegală. Funcţionarul public are îndatorirea să aducă la cunoştinţă superiorului ierarhic al persoanei care a emis dispoziţia astfel de situaţii."
daca e persoana angajata conform legii nr.53/2003
"ART. 40
(1) Angajatorul are, în principal, următoarele drepturi:
b) să stabilească atribuţiile corespunzătoare pentru fiecare salariat, în condiţiile legii şi/sau în condiţiile contractului colectiv de muncă aplicabil, încheiat la nivel naţional, la nivel de ramură de activitate sau de grup de unităţi;
c) să dea dispoziţii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalităţii lor
ART. 281
Jurisdicţia muncii are ca obiect soluţionarea conflictelor de muncă cu privire la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea şi încetarea contractelor individuale sau, după caz, colective de muncă prevăzute de prezentul cod, precum şi a cererilor privind raporturile juridice dintre partenerii sociali, stabilite potrivit prezentului cod." :)
In orice meserie ai fi incadrat trebuie sa fie o limita de competente, iar daca sarcinile nu au legatura cu functia pe care o ocupati cu atat mai mult sunteti indreptatita sa refuzati semnarea actului aditional la fisa postului, fapt ce nu poate constitui motiv de incetare:)e a cim-ului.
Stabilirea sarcinilor corespunzatoare tocmai la asta se refera.
Normal ar fi ca pe masura ce sarcinile cresc sa creasca si remuneratia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
elyababau, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fisa postului kgkg kgkg Ce se intampla, functionar fiind ( primarie ) , daca nu semnez fisa postului? (vezi toată discuția)
Fisa postului atukalex atukalex este legala sarcina cuprinsa in fisa postului potrivit careia angajatul executa orice alte dispozitii primite din partea sefilor? (vezi toată discuția)
Fisa post functionari publici tudor16 tudor16 Este legal sa se inscrie in fisa postului \"ORICE ALTE ARTIBUTII PRIMITE DE LA SEFUL IERARHIC SUPERIOR ...\"? (vezi toată discuția)