avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... complicitate la inselatorie si fals
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

complicitate la inselatorie si fals

buna ziua,

am si eu o intrebare. sunt acuzata de complicitate la inselatorie. in urma cu 2 ani am scris o adeverinta de salariat in numele societatii la care lucram in acea perioada , pentru o persoana care nu lucra in cadru lsoc respective. in urma acestei adev respectiva pers a obtinut un credit de 12 ooo de euro dar nu si-a platit ratele .
am recunoscut ca eu am scris adeverinta, scopul pentru care am facut asta a fost pur si simplu sa-l ajut sa iasa dintr-o situatie care am aflat ulterior k nu era reala. pot sa scap cui o pedeapsa cu suspendare avand in vedere ca nu am mai avut niciodata proble cu legea?
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:46, 27 Februarie 2010
Este foarte posibil , mai ales daca beneficiati de unele cirsumstante atenuante, faptul ca v-ati recunoscut fapta, lipsa antecedentelor penale, atitudinea buna in fata instantei. Totusi , depinde foarte mult de pedeapsa ce va va fi aplicata , fiindca pentru a putea primi o pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii, nu trebuie sa primiti mai mult de 3 ani. In plus, sunteti acuzata de 2 infractiuni, ceea ce presupune un concurs, caz in care pe deapsa, in opinia mea va depasi 3 ani, cu toata bunovointa instantei.
multumesc, as vrea va rog sa-mi spuneti ce ar trebui sa fac? dosarul se afla acum in cadrul urmariri penale, urmeaza sa merg sa dau din nou declaratie. Am inteles ca ar trebui ca persoana care a obtinut imprumutul sa inceapa sa-l si plateasca, ca banca sa nu se faca parte civila, dar nu am cum sa dau de aceasta pesoana si nici nu as avea posibilitatea si daca as vrea sa platesc eu.
Nu vad nicio iesire din situatia asta.
Faptul ca am un copil mic ajuta cu ceva ?
Cred ca cel mai bine.daca aveti posibilitati,ar fi sa apelati la serviciile unui avocat care sa va consilieze,sa va sustina cauza,dar si sa stabiliti impreuna o stategie a apararilor ,atat in fazae urmarire penala,cat si in cazul unui eventual proces.
Daca sunteti infractor primar,ati recunoscut fapa si nu mai exista si alte probleme,instanta ar putea sa va sanctioneze cu suspendarea executarii pedepsei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Condamnare cu suspendare sau cu executare? marius85 marius85 Buna. As avea o intrebare, daca ma puteti lamuri. In noiembrie am fost prins baut la volan cu 0.9 in aerul expirat. Cand politia m-a tras pe dreapta am acrosat ... (vezi toată discuția)
Cum se pedepseste tentativa de furt in cazul acesta? AnaCorina AnaCorina Doua persoane au fost surprinse de politie, cand incercat sa fure niste materiale de constructii de pe o proprietate. - vazandu-i pe politisti au fugit de ... (vezi toată discuția)
Complice la talharie teona.lavinia teona.lavinia Buna ziua. Fratele meu este complice la o talharie si as dori sa stiu daca i se poate da pedeapsa cu suspendare avand in vedere faptul ca nu este recidivist, ... (vezi toată discuția)