Buna. As avea o intrebare, daca ma puteti lamuri. In noiembrie am fost prins baut la volan cu 0.9 in aerul expirat. Cand politia m-a tras pe dreapta am acrosat o usa de garaj cu roata dreapta, dar nu s-a intamplat nimic special. Mi-a iesit 1.9 g alcool in sange. Aveam permis de 5 ani, in care am fost luat o singura amenda, deci fara antecedente. Nu am nici cazier, am terminat o facultate si lucrez in domeniul IT. Am fost chemat la procuror care m-a trimis in judecata. Toata lumea mi-a spus, inclusiv politia ca o sa imi iau cu suspendare. Dar acum cateva zile, unui baiat din acelasi oras de aceeasi varsta cu mine, a avut 1.6 g alcool in sange si i-a dat 8 luni cu executare, el neavand antecedente (cred eu). Este posibil asa ceva? Daca el la 1,6 g alcool in sange a luat direct cu executare, atunci as putea sa ma astept la ce-i mai rau?
Mi-am angajat avocat, de la inceput. A urmarit dosarul si a zis ca sa nu imi fac griji, pentru ca se da cu suspendare in acest caz. Procurorul a zis citez: "Avocat nu vrei de la mine, nu? Oricum nu iti trebuie unul separat, pt. ca ti-ai recunoscut vina si cel din oficiu si cel separat in acest caz, tot una e. La prima infatisare se da sentinta." Si cred ca a scris ceva pe foaia aia de trimis in udecata cum ca nu solicit avocat, se poate asa? Ceva de genu. Acum nu ma mai pot duce cu avocat la proces?
Am inca o intrebare. Probabil mi se va da cu suspendare, si fara dreptul de a mai conduce numai dupa 1 an sau plus termenul de incercare. Daca imi iau o masina de-aia fara permis voi putea circula? Am gasit pe net masini care se conduc doar cu atestat, am vb la scoala de soferi si la atestat nu se cere cazier, pot sa-l obtin. Exista masini de genul sau doar scriu aia sa si le vanda? Se poate iesi cu ele din localitate? In caz ca fac vreo infractiune iar in timpul suspendarii, voi merge la inchisoare, aia stiu, dar daca fac un banal accident? Banuiesc ca nu, doar la inca o infractiune. Va rog un raspund m-ar ajuta, pt ca atunci imi vand masina care o am acum si iau de-aia fara permis, sau cum se numeste. Multumesc.