avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare medicala
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare medicala

Am si eu niste nelamuriri, sper sa fi postat unde trebuie.
Am un prieten, cetatean egiptean. S-a casatorit cu o romanca.
Si-a facut buletin de romania.
Ce fel de lege se aplica in cazul in care vrea asigurare de sanatate ?
Poate sotia sa plateasca pentru el ? Daca, da, conform carei legi, cat si unde.
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 06:42, 4 Martie 2010
Intrebarea dv. nu este suficient de clara. Doriti asigurare medicala pt.calatorii in strainatate sau doriti sa platiti CAS? In primul caz va puteti adresa la orice firma de asigurari din Romania. In cel de al doilea caz cred ca trebuie sa va adresati Casei de Asigurari de Sanatate de raza judetului de domiciliu care va poate lamuri .
Sotia doreste sa plateasca la CAS si asigurarea lui.
Exista reglementari in aceasta privinta ?
Se plateste din urma ?
Dar conform carei legi este un cetatean roman obligat sa plateasca CAS ?

Multumesc anticipat.
Ordinul CNAS nr. 617/2007
[ link extern ]
Multumesc frumos de raspuns, m-am edificat.
Dar mai am o intrebare, la care sper sa puteti sa-mi raspundeti.
Eu ca angajat, pot solicita CNAS sa nu mi se mai impute din salariu plata asigurarii ?
Cu alte cuvinte, as dori sa nu mai platesc asigurarea la stat. Exista vreo lege sau vreo conditie care sa ma lamureasca ?

Multumesc anticipat.
Multi ar dori lucrul acesta.=D>
vedeti Legea cadru 95/2006 si veti constata ca nu se poate! In realitate e o taxa ca oricare alta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Adeverinta cass pentru coasigurat cetatean strain rezident in romania dbatman dbatman Buna ziua; Sotia mea este cetatean canadian si de curand a obtinut permisul de sedere in Romania pe termen lung. Cu toate acestea, pentru a inchide complet ... (vezi toată discuția)
Plata contributie cnas - persoana straina, fara venituri valentinili valentinili Buna ziua, Sotia mea e cetatean strain, fara venituri. Figureaza fara plata catre CNAS. A nascut in iulie 2017. Eu sunt cetatean roman, in prezent in ... (vezi toată discuția)
Obtinerea permisului de sedere in romania pentru un cetatean non-ue casatorit cu cetatean roman DErcan DErcan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu informatii referitoare la documentele necesare pentru a obtine dreptul de sedere in Romania de la Oficiul Roman pentru ... (vezi toată discuția)