avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... centrala termica de apartament si asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

centrala termica de apartament si asociatia de propietari

Nesimtzire sau prostie ?

.... de 15 ani, ma straduiesc sa conving vecinii - cel putin pe scara mea - sa schimbam vechile coloane ,ale sistemul lui de incalzire centralizat , ale blocului ! NU AM REUSIT ! Datorita frigului in apartament si a lipsei apei calde, am instalat centrala termica de apartament. ACUM, vor EI sa schimbe coloanele , OBLIGANDU-MA sa particip la cheltuieli materiale si de manopera , CU COTA EGALA !!!! Daca nu platesc , voi fi dat in judecata !!! Cum pot scapa de aceasta ...anomalie ????? VA MULTZUMESC !
Cel mai recent răspuns: ContSters478 , utilizator 01:52, 9 Septembrie 2007
au sorti mari de reusita....o veste partial buna e ca veti plati proportional cu cota de proprietate indiviza pe ce care o aveti...

Nesimtzire sau prostie ?

.... de 15 ani, ma straduiesc sa conving vecinii - cel putin pe scara mea - sa schimbam vechile coloane ,ale sistemul lui de incalzire centralizat , ale blocului ! NU AM REUSIT ! Datorita frigului in apartament si a lipsei apei calde, am instalat centrala termica de apartament. ACUM, vor EI sa schimbe coloanele , OBLIGANDU-MA sa particip la cheltuieli materiale si de manopera , CU COTA EGALA !!!! Daca nu platesc , voi fi dat in judecata !!! Cum pot scapa de aceasta ...anomalie ????? VA MULTZUMESC !

Sunt de acord ca e o aberatie, dar conform legislatiei aprobate de onorabilii nostri conducatori?????????????? tevile de caldura sunt proprietate comuna X-(
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2006
Romică Stoica, Consilier juridic
Buna ziua!
Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva: Este legal ca daca avem centrala termica de apartament sa trebuiasca sa platim la scara reparatiile pentru teava de apa calda de care noi nu beneficiem? Teava respectiva a fost reparata cu un pret foarte mare (16 milioane de lei pentru o sudura de cativa cm) pentru care nu s-a prezentat nicio chitanta iar aceasta cheltuiala s-a impartit la toti proprietarii din scara, indiferent daca au centrala sau nu.
Buna ziua!
Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva: Este legal ca daca avem centrala termica de apartament sa trebuiasca sa platim la scara reparatiile pentru teava de apa calda de care noi nu beneficiem? S-a reparat o teava de apa calda (cativa cm de sudura) cu 16 milioane de lei pentru care nu s-a prezentat nicio chitanta dar aceasta cheltuiala a fost impartita la toti proprietarii din scara, indiferent daca au centrala termica de apartament sau nu.
Nu plati nimic. Mai ales ca, probabil, teava respectiva nici nu trece prin apartamentul tau. Din moment ce nu mai beneficiezi de apa calda de la sistemul centralizat, nu mai ai nicio obligatie fata de acest sistem.

Alte discuții în legătură

Daca se sparge coloana principala de incalzire,cine plateste? iozsi39 iozsi39 am o intrebare:sunt singurul de pe coloana care a ramas racordat la instalatia de incalzire a orasului;daca coloana principala se sparge la un vecin,cine ... (vezi toată discuția)
Plata intretinere intr-un imobil cu centrala proprie costin1983 costin1983 Locuiesc intr-un apartament situat intr-un imobil cu centrala termica proprie. In prezent sunt debransat de la aceasta centrala (atat pentru caldura cat si ... (vezi toată discuția)
Centrala termica de apartament danuca_dana danuca_dana Buna seara! Ma numesc Dana. Locuiesc intr-un bloc de apartamente la etajul 2. In planseul dintre etaje, respectiv etajul2 si etajul 1, s-a spart teava de apa ... (vezi toată discuția)