avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Motivare gresita
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Motivare gresita

Am precizat gresit art.998 Cod Civil, in loc de 999 cum ar fi trebuit, in Concluzii scrise, desi in Actiune am invocat art.998 si urm. Cod civil.
Actiunea fiind respinsa, in Recurs se poate invoca lipsa de pregatire a partii ?
Cu multumiri.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 12:03, 27 Februarie 2010
Nu este motiv de casare acesta, si, cu siguranta, nu indicarea eronata a unui alt articol de lege in concluzii au format parerea judecatorului de a respinge actiunea.
Trebuie sa vedeti exact de ce a considerat judecatorul ca nu aveti dreptate , dupa ce se va comunica hotararea initiala.
cat priveste nepregatirea partii in domeniul juridic, aceasta ar fi putut fi ajutata de un avocat si, daca nu si-l poate permite, exista ajutorul public judiciar, prin care, in baza actelor doveditoare, se poate cere si obtine asistenta juridica gratuita.
sdianaviolina a scris:

cu siguranta, nu indicarea eronata a unui alt articol de lege in concluzii au format parerea judecatorului de a respinge actiunea.


Subscriu. (de fapt am vrut sa scriu aceeasi idee, dar mi-a luat-o inainte colega)

Motivul real al respingerii cererii trebuie sa fie cu totul altul decat impresia dvs. ca s-ar datora acelei indicari eronate.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Februarie 2010
romascanu, moderator
Multumesc frumos pentru raspuns.
Nu am apelat la avocat nu neaparat din motive financiare,
faptele fiind de domeniul evidentei ... ingineresti.
O sa am nevoie de un avocat pentru motivarea recursului,
dar mai ales pentru conducerea corespunzatoare a actiunii
pentru recuperarea prejudiciului, aspectele acum avand o alta conotatie.
Cu multumiri, inca o data !
Mda..., doar ca judecatorii nu prea sunt ingineri "la baza" :)

Si mai e o problema.
Uneori, oricat de destept ar fi un avocat nu mai are cum sa dreaga in recurs ceea ce n-a fost bine pornit ...din croiala. (procedura te cam tine ...pe la-ncheieturi).

Aviz amatorilor! E o mare greseala sa mergeti in judecata pe premisa: las' ca vad eu ce fac la fond si dupa aceea imi iau avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Admisibilitate actiune pentru daune morale anylad anylad Am urmatoarea speta: actiune civila promovata la instanta penala - ucidere din culpa - daune materiale si daune morale, fond si recurs. Partile civile nu sunt ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc-calitate procesuala activa? MARIKO9 MARIKO9 SITUATIE: firma x pierde procesul cu firma y, firma y investeste hotararea si obtine titlu executoriu. Executorul executa silit firma x, obtine banii ... (vezi toată discuția)
Pronuntare proces ridicare auto 123Andrei 123Andrei Buna ziua! Am fost la arhiva judecatoriei ca sa vad pronuntarea. In condica scria : -Respinge exceptia necompetentei materiala si exceptia lipsei calitatii ... (vezi toată discuția)