avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 531 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza contabila

buna ziua,
stie cineva cat costa o expertiza contabila facuta la asociatia de locatari pe un an?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:14, 14 Iunie 2011
Contravaloare cost expertiza este conditionata de persoana autorizata care urmeaza sa execute expertiza si de obiectivele prevazute
Aveti varianta negocierii cu persoana autorizata direct sau prin CECCAR
Nu a-ti precizat contextul necesitatii expertizei,in conditiile in care dispozitiile in vigoare prevad lamurirea aspectelor prin intermediul reprezentantului legal al asociatiei presedintele asociatiei de proprietari
In raport de situatia concreta ,puteti solicita inclusiv cenzorului/comisiei de cenzori implicarea si lamurirea situatiei
Conform art 55 L nr 230/2007 serviciul specilizat de la nivelul primariilor are autoritatea si limita de competenta ,in cazuri motivate,sa dispuna efectuarea de expertiza contabila
Buna ziua,
Am facut o sesizare la primarie, serviciul financiar contabilitate care a efectuat control control de specialitate asociatiei in urma careia s-au gasit nereguli in evidenta contabila cum ar fi: nerespectarea pretului la apa rece, necalcularea corecta a cotelor de intretinere din punct de vedere al persoanelor si a cotei parte indiviza.
Eu ma judec cu asociatia de proprietari de 6 ani, am facut 2 expertize contabile deja dar nestiind de acele nereguli raportate de primarie. Cele doua doamne experte care au efectuat acele expertize au verificat intradevar daca sunt calculate corect cotele de intretinere si penalitatile dar nu au folosit la aceste verificari facturile si restul documentelor cu care s-au facut plati si cum au fost ele impartite.
Din expertize a rezultat ca pretentiile formulate de asociatie nu erau reale. Si cu toate astea instanta m-a obligat pe mine la plata sumelor rezultate din expertize, la plata cheltuielilor de judecata si a dat drept de executare silita asociatiei.
Acum sunt in situatia de a pierde casa cu toate ca o mare parte din datoria la care am fost obligata de instanta am platit-o. Dar cum ramane cu faptul ca prin necalcularea corecta a pretului apei reci si a nerespectarii impartirii facturilor pe cota parte indiviza si persoane?
Din acest motiv as dori sa stiu pretul expertizei contabile pentru ca este vaorba de 10 ani de cand aceasta doamna administratora este in aceasta functie si calculeaza dupa ureche cotele de intretinere nu conform legii.
Daca puteti sa ma ajutati va multumesc anticipat
nicoleta dumitru
Revin cu precizarea esentiala,costuri exepertiza sunt conditionate de negocierea directa cu persoana autorizata sa faca expertiza si de complexitatea obiectivelor
Perioada de verificare de 10 ani nu poate fi pusa in discutie deoarece ,sunt valori/sume supuse prescriptei extinctive
La intrebarile mentionate nu pot fi emise raspunsuri,in lipsa probelor legale
Hotararea instantei de obligarea a dvs la suportarea c/v expertiza este temeinica si legala,pentru ca probele stiintifice au fost efectuate le cererea dvs expresa.
Dvs aveti posibilitatea sa va ridicati cu pretentii,eventual impotriva persoanei a carei responsabilitate este angajata in prejudierea dvs.
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
ynocentta, utilizator
Intai de toate Dv. trebuie sa rezolvati problema achitarii sumei restante pentru a va salva de la executare silita.
Apoi puteti cere primariei sa faca un nou control la asociatie, cu toate documentele, facturile pe masa.
Daca in urma acestui control se va putea constata inca o data ca administratorul a calculat gresit atunci Dv. puteti deschide un alt proces in instanta contra asociatiei.
............................
Atata timp cat Dv., in pofida concluziilor primariei ca lucrurile nu stau in ordine in asociatia Dv., ati pierdut procesul, trebuie sa platiti toate cheltuielile aferente, asa cum este scris in hotararea judecatoreasca.
Ca sa faceti acum o expertiza ar trebui s-o achitati Dv. Nu este deloc o suma mica, ba chiar s-ar putea sa va dubleze datoria pe care o mai aveti fata de asociatie si....fara asigurarea ca veti avea castig de cauza.
In concluzie, clarificati-va situatia dezastruoasa in care va aflati acum...si apoi, daca mai aveti resurse si nervi...luati-o de la capat cu expertiza la asociatie, control al primariei etc.
.............................
Pentru a va ajuta sa gasiti un raspuns concret la intrebarea Dv. initiala va dau un link unde va puteti lamuri:
[ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
elga50, moderator
Totuși, nu a mai avut nimeni o expertiză în ultima vreme?

Eu am cerut o ofertă unui expert contabil și prima strigare a fost 5000 lei, după care a scăzut la 4000. Tot mi se pare mult (verificarea actelor pe un an, asociație cu 180 de apartamente).

Dacă ați făcut la asociație vă rog să postați.

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Am fost dată în judecată (în pretenţii)de asociaţia de locatari pentru plata unor cheltuieli de întreţinere.La primul termen judecătorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Ordinea incasarii debitelor costel111 costel111 Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa-mi refuze repetat incasarea taxelor comune si a restantelor fara a achita si penalizarile calculate de ... (vezi toată discuția)
Expertiza decan@ decan@ as dori sa aflu cat ne va costa o expertiza contabila la asociatia de proprietari/ un bloc de proprietari si daca aceasta cheltuiala o suporta si chiriasii ... (vezi toată discuția)