avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... expertiza contabila
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

expertiza contabila

buna ziua,
stie cineva cat costa o expertiza contabila facuta la asociatia de locatari pe un an?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 20:14, 14 Iunie 2011
Cea mai ieftina de care stiu a fost de 100 le/luna adica 1200 lei pentru un an.
Alta a fost de 800 lei stabilita de instanta pentru ca un restantier actionat in judecata a solicitat ca debitele sa-i fie stabilite de un expert. Debitele si penalizarile erau de aproape 3 ani, dar acest expert s-a limitat doar la verificarea si calculul debitelor si penalizarilor unui singur proprietar. In urma expertizei a rezulta ca asociatia gresise calculul penalizarilor cu aproape 200 lei in favoarea restantierului. #-o Asociatia stabilise si solicitase in instanta ca restantierul sa plateasac 2400 lei penalizari iar expertul a calculat ca restantierul trebuia penalizat cu 2590 lei. Restantele au fost stabilite corect si confirmate de expert prin recalculare.
Ultima modificare: Luni, 13 Iunie 2011
Adriantot, moderator
Vă mulțumesc, am zis că o să ajung pe la Primărie, trebuie să aibă ei vreo listă cu contabili dar poate între timp mai postează colegii de forum.

Aș dori o verificare a actelor, cum s-au închis bugetele anuale. Fostul președinte (eu am fost doar delegat) s-a întors de pe mare dar nu vrea să se mai ocupe de asociație. I-am promis că o preiau eu, oficial, (adică cu Adunare:))) dar numai după ce facem o expertiză.

Pe întreg mandatul acestuia (5 ani) nu s-a făcut nicio verificare.
Ultima modificare: Marți, 14 Iunie 2011
silviu_n, utilizator
Adresati-va filialei CECCAR din zona dumneavoastra. Acolo gasiti expertii contabili care au competenta si calitatea de a efectua asemenea verificari.
Si, sigur ca in functie de obiectivele pe care le stabiliti dumneavoastra (in comitetul executiv), puteti negocia onorariul expertului.
Gasiti experti si la afisierul de la instante (judecatorie, tribunal) si-acestia sunt membrii ai CECCAR.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza contabila cioareccarmenmariana cioareccarmenmariana Am fost dată în judecată (în pretenţii)de asociaţia de locatari pentru plata unor cheltuieli de întreţinere.La primul termen judecătorul a solicitat ... (vezi toată discuția)
Ordinea incasarii debitelor costel111 costel111 Poate administratorul unei asociatii de proprietari sa-mi refuze repetat incasarea taxelor comune si a restantelor fara a achita si penalizarile calculate de ... (vezi toată discuția)
Expertiza decan@ decan@ as dori sa aflu cat ne va costa o expertiza contabila la asociatia de proprietari/ un bloc de proprietari si daca aceasta cheltuiala o suporta si chiriasii ... (vezi toată discuția)