avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 451 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Nu stiu ce trebuie sa fac pentru a radia fiscal un ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Nu stiu ce trebuie sa fac pentru a radia fiscal un autoturism cu o poveste incalcita

Problema este una mai veche asa ca nu am sa ma leg de ani(2004-2005).Pe atunci am cumparat un autoturism de la un cetatean din jud Iasi ,eu lucrand in jud Bacau.Datorita serviciului nu am reusit atunci sa fac schimbarea de proprietar si am circulat aproximativ un an si ceva cu actele acestuia.Dupa aceasta perioada in februarie 2006 am fost implicat intr-un accident rutier in Bacau care a avut drept urmare avarierea grava a autoturismului..In acest moment am fost nevoit pentru a putea sa colaborez cu cei de la asigurari pentru rezolvarea dosarului sa-l caut pe proprietar.M-am intors la Iasi ,am gasit proprietarul,am incheiat cu acesta o procura prin care eu eram cel ce foloseste autoturismul si reprezentam interesele lui in ceea ce priveste respectivul autoturism in fata autoritatilor si am facut din nou actele pentru schimbare de proprietar reusind atunci sa radiez autoturismul de la financiar din localitatea de domiciliu a acestuia si trecerea autoturismului la directia financiara a mun.Iasi pe numele actualei sotii.Numai ca tot din motive de timp si dezorganizare a serviciilor publice nu am reusit sa depun acel dosar impreuna cu proprietarul (conditie obligatorie atunci) si am decis sa vad intai ce pot rezolva cu dosarul de la asigurari.Asigurarile au decis ca pentru dosarul meu solutia este ,,DAUNA TOTALA" Am incasat banii de la asigurari in baza acelei procuri insa a aparut o alta problema ,autoturismul avariat era in curtea societatii unde lucram si de la care intre timp am demisionat si nu mai pot sa intru mai ales ca nu a fost o despartire amiabila cu conducatorul unitatii.IN CONCLUZIE : Am ramas cu actele masinii pe numele fostului proprietar,nr.de inmatriculare,o masina pe care nu pot sa o predau pentru a lua acel certificat de dezmembrare (exclus)si obligativitatea de a plati impozit pe aceasta.Ma intereseaza o solutie de a radia acel autoturism de la administratia financiara eventual politie in lipsa acelui certificat si luand in considerare ca s-ar putea sa nu mai gasesc nici proprietarul.VA MULTUMESC ANTICIPAT.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:01, 27 Februarie 2010
Contactati IGP-SPR evidenta auto comunicati detalita situatia probata cu documente
Urmeaza sa vi se elibereze dovada,pe care o depuneti autoritatea fiscala,care va radiaza auto
faceti un contact de vanzare-cumparare(formular tip) ,fisa de inmatriculare si mergeti la admin.financiara.dupa ce o radiaza vanzatorul,dvs.nu o mai reinmatriculati si astfel se radiaza.
Problema e ca masina a fost radiata de la administratia financiara de care apartine proprietarul,si am inregistrat-o pe numele sotiei la administratia financiara de care apartinem dar nu am mai dus la bun sfarsit depunerea dosarului la politie pentru schimbare de proprietar si in plus exista 99,9 sanse sa nu-l mai gasesc pe acesta
Iar partea cu administratia financiara din cate stiu eu atunci(2006) era a doua etapa dupa incheierea unui contract de vanzare-cumparare+fisa de inmatriculare abia dupa aceia te duceai la politie cu dosarul+proprietar.Eu am reusit ,, performanta" de a degreva proprietarul de indatoriri dar am lasat problema mea nerezolvata.Masina pe numele fostului proprietar in acte insa luata in evidenta la financiar pe numele sotiei
Incercati sa contactati ex-ul cu care sa incheiati procura notariala

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura pentru recuperare dauna rca luisbratu luisbratu Buna ziua, am fost implicat intr-un accident de masina in luna decembrie 2011 cu un autoturism inmatriculat in Gracia la care conducatorul nu mi-a dat ... (vezi toată discuția)
Taxa auto de mediu in cazul decesului proprietarului. ariaint ariaint Buna ziua , va rog sa ma ajutati cu procedura ce trebuie urmata in cazul in care proprietarul unui autoturism decedeaza. Sunt obligat sa platesc taxa auto de ... (vezi toată discuția)
Este admisibila cererea avand ca obiect obligatia de a face - radiere autoturism? Laura Mata Laura Mata Este admisibila cererea de chemare in judecata avand ca obiect obligatia de a face :radiere autoturism ? Precizez ca : vanzatorul autoturismului nu a radiat ... (vezi toată discuția)