avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Procesul verbal nu a fost intocmit de agentul ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Procesul verbal nu a fost intocmit de agentul constatator

Buna ziua!
Am si eu o intrebare>
As dori sa stiu care este temeiul legal in baza caruia se poate contesta un proces verbal de contraventie rutiera datorita faptului ca acesta nu a fost incheiat de agentul constatator!
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: batzik , utilizator 16:13, 12 Martie 2010
Temeiul de drept este art.15 coroborat cu art 21 al.1 din OG2/2001 si paragr.3.2.6.din Normele metrologice legale NML021-05.
Incercati sa fiti mai explicit. Cefel de proces verbal vreti sa contestati? Dca nu afost intocmit de organele de politie rutiera atunci cine l-a intocmit si pt.ce anume?
Interesanta speta dar cine l-a completat????
Cine? Alt agent rutier care nu a constatat contraventia, dar caruia probabil ca i s-a transmis prin radio viteza, autoturismul etc.

Nu vad ce anume din paragraful 3.2.6. duce la ideea ca acelasi agent care a constatat trebuie sa si incheie PV... In normele amintite nu se arata nimic despre agentii constatatori... POate ceva nu coroborez cum trebuie?
Asta scrie în paragraful 3.2.6 :
3.2.6. Cinemometrul trebuie sa fie prevazut cu o functie de autotestare, care sa poata pune in evidenta orice defect sau dereglare functionala, ce pot avea influenta asupra exactitatii de masurare.
Aceasta functie trebuie sa fie activata automat la fiecare punere in functiune a cinemometrului, avand si posibilitatea de a fi activata manual de catre operator, ori de cate ori se considera necesar. In cazul depistarii unor defecte sau dereglari functionale, acestea vor fi semnalate iar functionarea cinemometrului va fi blocata.
Nu prea are legătură.
Poate o trimitere la art 180. din OUG 195 şi 181 din aceeaş lege? În sensul că dacă domnul miliţist vede cu proprii ochi contravenţia atunci are el drept să completeze PV şi să aplice sancţiunea şi se încadrează la art 180, sau dacă contravenţia a fost văzută de altul care stătea la radar şi a fost transmisă prin radio celui care stă la pândă însă trebuie să prelucreze imaginile şi apoi să întocmească PV şi să te sancţioneze. Însă numai în baza imaginilor.

Alte discuții în legătură

Litara "t" pe poze radar Eu contest Eu contest Buna ziua, vreau sa aflu daca sunt victima unui abuz din partea politiei rutiere, care mi-a suspendat carnetul pentru viteza. In timpul procesului mi s-au ... (vezi toată discuția)
Sanse de a castiga o contestatie clncsm clncsm Buna ziua. As avea nevoie de un sfat, nemaiavand de-a face pana in prezent cu nici un fel de proces. Am fost surprins de o camera radar fixa, depasind viteza ... (vezi toată discuția)
Contestatie radar cotorca - sfaturi yoflorinb yoflorinb Buna Ziua, Sa incep cu inceputul. Pana anul acesta in luna martie am condus autoturismul firmei care acum este proprietate personala. In luna aprilie a venit ... (vezi toată discuția)