Buna ziua!
Am si eu o intrebare>
As dori sa stiu care este temeiul legal in baza caruia se poate contesta un proces verbal de contraventie rutiera datorita faptului ca acesta nu a fost incheiat de agentul constatator!
Va multumesc!
Incercati sa fiti mai explicit. Cefel de proces verbal vreti sa contestati? Dca nu afost intocmit de organele de politie rutiera atunci cine l-a intocmit si pt.ce anume?
Cine? Alt agent rutier care nu a constatat contraventia, dar caruia probabil ca i s-a transmis prin radio viteza, autoturismul etc.
Nu vad ce anume din paragraful 3.2.6. duce la ideea ca acelasi agent care a constatat trebuie sa si incheie PV... In normele amintite nu se arata nimic despre agentii constatatori... POate ceva nu coroborez cum trebuie?
Asta scrie în paragraful 3.2.6 :
3.2.6. Cinemometrul trebuie sa fie prevazut cu o functie de autotestare, care sa poata pune in evidenta orice defect sau dereglare functionala, ce pot avea influenta asupra exactitatii de masurare.
Aceasta functie trebuie sa fie activata automat la fiecare punere in functiune a cinemometrului, avand si posibilitatea de a fi activata manual de catre operator, ori de cate ori se considera necesar. In cazul depistarii unor defecte sau dereglari functionale, acestea vor fi semnalate iar functionarea cinemometrului va fi blocata.
Nu prea are legătură.
Poate o trimitere la art 180. din OUG 195 şi 181 din aceeaş lege? În sensul că dacă domnul miliţist vede cu proprii ochi contravenţia atunci are el drept să completeze PV şi să aplice sancţiunea şi se încadrează la art 180, sau dacă contravenţia a fost văzută de altul care stătea la radar şi a fost transmisă prin radio celui care stă la pândă însă trebuie să prelucreze imaginile şi apoi să întocmească PV şi să te sancţioneze. Însă numai în baza imaginilor.