avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 600 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere conf art. 65 CCM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere conf art. 65 CCM

Buna ziua,

Am fost concediata conf art 65 CCM, fara plata salariilor compensatorii pentru faptul ca in CCM la nivel de unitate este stipulat ca plata salariilor compensatorii se face numai dupa 9 luni de la data concedierii.

Dupa ce a trecut termenul de 9 luni, am facut adresa catre angajator pentru plata salariilor compensatorii. Am fost informata in scris de catre acesta ca nu beneficiez de salarii compensatorii deoarece dupa 8 luni de la data concedierii mi-a transmis o oferta de reangajare printr-o scrisoare recomandata cu confirmare de primire; scrisoare in posesia careia nu am intrat insa ei au considerat ca neridicarea scrisorii reprezinta refuzul ofertei de angajare.

Am intrebat la oficiul postal de ce nu am primit acea recomandata si am fost informata ca scrisoarea nu a fost ridicata in 10 zile si a fost returnata catre expeditor. ( in acea perioada nu am fost in localitate)

Avand in vedere cele mentionate mai sus, precum si faptul ca angajatorul nu a incercat sa ma informeze despre acea oferta de reangajare si prin alte mijloace (telefon, colegi), este indreptatit acesta sa nu-mi plateasca salariile compensatorii?

Exista sanse sa-mi recuperez aceste drepturi in instanta?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:32, 1 Martie 2010
Aveti sanse in instanta mai ales ca ei nu se pot exonera de plata acelor salarii compensatori prin situatia descrisa de dv.
Nici in instanta nu mai se poate , intrucat termenul de prescriptie este de 6 luni de la data incetarii c.i.m.

Plata salariilor compensatorii nu este conditionata de primirea sau refuzul unui alt loc de munca ... ca sa aveti sanse in instanta ar trebuie sa aveti si o copie a CCM al nivel de unitate, pentru a dovedi ca palta acestora se face in acel termen de 9 luni de la data concedierii.
Aveti idee daca pot obtine o copie a CCM la nivel de unitate de la Directia de Munca si Protectie Sociala?
Faceti o cerere catre Directia de Munca prin care solicitati sa va elibereze o copie de pe acest CCM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea individuala bvr bvr Buna dimineata! Stimati colegi, Ma puteti ajuta , va rog, cu cateva informatii legate de concedierea individuala conform articolului 65 aliniatul 1 din ... (vezi toată discuția)
Desfiintare post - ce drepturi am? kl3o4 kl3o4 Buna seara! As avea si eu unele intrebari privind concedierea din motive neimputabile angajatului, si anume: Sunt angajata unei firme de transport care ... (vezi toată discuția)
Salariu compensatoriu transcendo transcendo Buna ziua! Am primit o instiintare in urma concedierii cf art 65., care a dus la desfiintarea postului in care am luat la cunostiinta ca societatea nu doreste ... (vezi toată discuția)