avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1087 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... accident rutier cu vatamare
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

accident rutier cu vatamare

buna ziua anul trecut 2009 am avut un accident, mergeam cu motocicleta pe un drum judetean ce se afla cu trecere prin comuna brazi deci era in localitate, aveam in jur de 50/h si in fata mea la un moment a tranversat o femeie in fuga fara sa se asigure, MENTIONEZ CA NU ERA TRECERE DE PIETONI ajugand dupa axul drumului in partea cealalta eu vazand ca am banda libera si ca aceasta se deplaseaza miam continuat mersul, in momentul in care mam apropiat in dreptul acesteia sa intors brusc pe banda mea de mers am vrut so evit si am virat stanga brusc fiind prea aproape so pot evita din frana (deci am intrat pe contra sens) aproape de axul drumului aceasta sa intors iarasi si sa produs coleziunea,:(( in urma acestui acc. mama ales cu dosar victima avand 30 zile, ce sanse am daca se va face expertiza pentru ca pana acuma inca inca nu sa dat o rezolutie daca sunt vinovat sau nu SAU CONSIDERATI DACA SUNT VINOVAT SAU NU SUNT consecinte ect. multumesc astept raspuns#-o
Cel mai recent răspuns: marius_ghi , utilizator 19:06, 1 Martie 2010
1.Daca lucrurile s-au desfasurat asa cum le-ati prezentat in mesaj, ar trebui sa se constate culpa pietonului si, in ceea ce va priveste, sa se solutioneze cazul cu neinceperea urmaririi penale( NUP). Evident, si pe latura civila nu datorati nimic.
2.O alta varianta ar fi sa se constate culpa comuna si, daca partile nu se impaca, dosarul sa ajunga totusi in instanta, pentru despagubirile ce le-ar putea pretinde pietonul. Insa, in aceste situatii, e posibil ca instanta sa nu ii acorde nimic, avand in vedere si culpa pietonului in producerea accidetnului.
3. O alta varianta ar fi stabilirea culpei exclusive a dvs. si pretentiile victimei; Varianta optima, avand in vedere nr. mic de ingrijiri medicale, e sa va impacati di victima sa isi retraga plangerea. In baza asigurarii dvs. RCA, va adresati asiguratorului in vederea obtinerii de despagubiri si dvs. scapati basma curata.
Daca victima pretinde o suma f. mare si nu e multumita cu ceea ce se poate obtine pe cale amiabila, atunci dosarul va ajunge in instanta, si la finalul procesului dvs. veti fi condamnat cu suspendare si veti pierde carnetul de conducere.
Teoretic trebuia sa aveti maxim 50 km/h.Din cele relatate este clara culpa victimei ca a traversat prin loc nepermis si fara sa se asigure.
comportamentul pietonului nu mi se pare normala. Ori era sub influenta alcoolului (sau in Stare de ebrietate), sau avea probleme de sanatate (neuro-psihice).
In dosar ar trebui facute investigatii si in acest sens.
Numai bine va doresc
ing. Ioan Ciobanu
topic inchis multumesc
Ultima modificare: Luni, 8 Martie 2010
marius_ghi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident emilyB emilyB Buna ziua. In urma cu doua luni sotul meu a accidentat o persoana care s-a angajat in traversarea drumului fara sa se asigure. In zona nu exista treceri de ... (vezi toată discuția)
Accident rutier aly aylyna aly aylyna Buna ziua. Anul trecut in luna iulie am avut un acident de circulatie care s-a soldat cu ranirea unei persoane( 30 zile de ingrijiri medicale).Victima mi-a ... (vezi toată discuția)
Accident cu vătămare de persoane Lucianhublea Lucianhublea Bună ziua, Am fost implicat vineri, 3.10.2014, într-un accident rutier cu vătămare de persoane persoane si as dori sa știu cum sa procedez mai ... (vezi toată discuția)