avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier

Buna ziua.
Anul trecut in luna iulie am avut un acident de circulatie care s-a soldat cu ranirea unei persoane( 30 zile de ingrijiri medicale).Victima mi-a cerut suma de 3000 de euro,bani pe care eu nu i-am avut,asa ca a depus plangere impotriva mea.Trebuie sa specific faptul ca victima a taiat linia continua,iar eu fiind aproape de axul drumului am tras brusc de volan,masina intrand in balans, nu am mai putut-o controla ,oprindu-ma in cea a victimei.
vreau sa stiu la ce sa ma astept pe viitor?Era mai bine daca i-as fi dat suma ceruta?
Va multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:40, 7 Mai 2010
Suma este cam mare. Aveti posibilitatea sa va impacati atat in faza de parchet cat si in fata instantei de judecata. In cazul in care se stabileste vinovatia dvs. probabil veti primi o pedeapsa cu suspendare (daca nu aveti antecedente penale), veti fi obligat la plata unei sume de bani (daca aveti asigurare solicitati introducerea societatii de asigurari - in acest fel cel mai probabil vor plati acestia) si un an ramaneti fara permis de conducere. Daca platiti orice suma va sfatuiesc sa intocmiti un act notarial sau un inscris in care identitatea partilor si suma achitata sa fie atestate de un avocat
In conditiile in care spuneti ca victima a taiat linia continua, inseamna ca si acesta are o vina.
In ce conditii s-a produs accidentul ? Victima conducea un autovehicul din sens opus si a intrat in depasire incalcand linia conitua ?
Aceste aspecte trebuie sa fie lamurite printr-o expertiza tehnica auto.
Daca nu s-a efectuat pana acum aveti posibilitatea sa o cereti pentru a se rezolva dosarul.
Angajati un avocat si eventual solicitati o expertiza tehnica auto.
Daca celalalt autoturism circula din sens opus rezulta ca acesta din urma a patruns , chiar si numai partial, pe contrasens, iar vinovatia privind producerea accidentului ii apartine. In asemenea cazuri nu trebuie sa-i dati nici un leu.
Din punct de vedere tehnic,daca lucrurile s-au petrecut,astfel cum ati relatat,nu am niciun motiv sa nu iau in considerare parerea excelentului expert Ioan Ciobanu si atunci,in functie de existenta culpei partii civile se poate pune problema sa nu aveti culpa si sa nu ii datorati nimic persoanei vatamate.
Cred ca expertiza de stabilire a dinamicii producerii accidentului va avea o pondere serioasa in stabilirea culpei
Daca aceasta va constata si culpa dvs,atunci ar fi bine sa ajungeti la o intelegere cu privire la cuantumul daunelor si atunci prin retragerea plagerii s-ar pune punct unor eventuale consecinte juridice.
Cred ca trebuie sa va angajati un expert- parte pentru a va asigura apararile din punct de vedere tehnic .
Nu,nu a intrat in depasire,a "taiat " curba,ajungand pe banda mea de mers.Impactul s-a produs pe banda lui de mers ,dar la doar 50 cm de axul drumului,precizez faptul ca accidentul s-a produs pe E60 (un drum sufient de la,dupa parerea mea)
Va multumesc mult tuturor pt ajutorul dat

Alte discuții în legătură

Patrunderea pe contrasens in timpul procesului de franare tiberiu1977 tiberiu1977 Masina condusa de mine a patruns pe contrasens in timpul procesului de franare. Procesul de franare este unul inertial in care conducatorul auto nu are ... (vezi toată discuția)
Neacordare prioritate adinani adinani Este corect sa fiu considerată vinovata pentru neacordare de prioritate in urma unui accident care s-a produs dupa ce eu am efectuat un viraj la stânga ... (vezi toată discuția)
Dosar penal accident rutier soldat cu victima alew2020 alew2020 circulam pe banda 2 a unui drum in aliniament cu doua benzi pe sens, cu cca. 70 km pe ora si de pe celalalt sens de mers adica contrasens, mi-a iesit o masina ... (vezi toată discuția)