avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... despagubire RCA
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

despagubire RCA

Buna ziua

Am lovit o masina neacordandu-i prioritate. Eu am fost cel "ranit" si din acest motiv s-a deschis dosar penal. Urmeaza sa se dea NUP, etc. Masina lovita e pe firma, iar patronul ma ameninta ca piede daca nu merge masina si ca ma da in judecata daca nu platesc eu reparatia cat mai repede urmand sa-mi recuperez banii de la firma de asigurari unde am eu RCA. Eu i-am spus sa dea in judecata parchetul pt intarzierea dosarului, firma de asigurari sau pe cine vrea el dar nu intelege. Eu am asigurare OBLIGATORIE. Poate din punct de vedere moral ma simt vinovat, dar legal, nu. Am dreptate? Poate sa-mi faca vreun rau?
Va multumesc si astept solutii
Cel mai recent răspuns: horace2009 , utilizator 20:36, 2 Martie 2010
De putut, poate sa va faca rau numai si prin promovarea de plangeri la autoritati.
Daca a-ti pus la dispozitie asigurarea,eventualele neajunsuri datorate tertilor,nu va mai implica responsabilitatea
Ultima modificare: Duminică, 28 Februarie 2010
ynocentta, utilizator
DA, aveti dreptate. Nu va poate face nimic.Daca a deschis dosar de dauna pe RCA la asiguratorul dv. sa mearga acolo si sa solicite despagubirile. Daca a deschi dosarul pe asigurarea CASCO d-lui, atunci asiguratorul d-lui sa plateasca la service toate daunele, urmand ca acesta sa astepte actele sa vina de la instanta.
NICI PRIN CAP SA VA TREACA SA PLATITI DVS DAUNA.
Aveti RCA si asigurarea trebuie sa ii achite dauna.
Nu am auzit de niciun caz in care vinovatul sa achite dauna si apoi sa ceara bani de la asigurarea RCA,
Daca a-ti plati dvs dauna nu o sa mai vedeti banii aceia decat daca instanta va considera ca asiguratorul trebuie sa achite ce dvs a-ti platit.
Dar norma RCA specifica clar ca soc de asigurari trebuie sa dspagubeasca pagubitul in limita legal.
Numai bine si nu va lasati prada unui patron tare in gura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto slovacia Tberius Tberius Buna seara, Deranjez si eu cu o intrebare , mai exact am nevoie de niste lamuriri. Acum aproximativ o luna am avut un accident in Slovacia eu fiind la ... (vezi toată discuția)
Deschidere dosar dauna bdclaudiu84 bdclaudiu84 Am avut un mic accident in Ianuarie 2013 si din vina mea am fost lovit de un alt autoturism. La acea data am facut o intelegere amiabila cu persoana ... (vezi toată discuția)
Accident parcare, vinovatul parasind locul accidentului, cine suporta reparatiile zenmi zenmi Buna ziua! In situatia in care s a produs un accident una dintre masini lovind o masina in parcare,iar soferul vinovat pleaca de la locul accidentului lasand ... (vezi toată discuția)