avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Incadrare juridica profesii liberale? ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Incadrare juridica profesii liberale? (medici,avocatii,farmacisti...?)

Distinsi colegi, ati putea sa-mi clarificati va rog dpdv juridic unde incadrati profesiile liberale? La ce lege, sau in baza caror legi?
Deoarece peste tot se face confuzia ca ele (de ex.cab. de stomatolog sau cab. de avocat) sunt persoane juridice, ceea ce este absolut incorect!
Importanta se reflecta in privinta inregistrarii imobilelor detinute, deoarece ptr.pers.fizica Codul fiscal prevede o cota de majorare a impozitului pe cladiri de pana la 0,1% iar la pers juridica intre 0,25-1,50%.
Personal consider ca ar trebui categorisiti la persoane fizice, raportandu-ne si la Codului fiscal care prevede ca , contabilitatea se tine in partida simpla ca si la persoanele fizice, nicidecum la PJ sau PFA!
Nu am gasit raspunsuri relevante, si am primit multe intrebari din partea diferitilor prieteni care activeaza in aceste directii si nu am putut sa le ofer un raspuns categoric la intrebarea de ce sunt incadrati de catre furnizorii de servicii si autoritatile publice locale la categoria persoanelor juridice?
Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters56951 , utilizator 07:40, 1 Martie 2010
eu ca avo in propriul cabinet de avocatura sunt persoana fizica autorizata.
D-na, dar sunteti inregistrata cumva la ORC?
In legatura cu autoritatile publice locale si furnizorii de servicii publice cum sunteti perceputa/impozitata/taxata ptr.servicii?
Ca PFA sau PJ?
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa impozite si taxe locale ukzspan ukzspan Buna ziua, Detin o cladire pe un PFA si cei de la taxe si impozite vor sa ma impoziteze ca pe o persoana juridica (la valoarea contabila a cladirei) si eu ... (vezi toată discuția)
Personalitate juridica sau nu luis29 luis29 Un PFA, o Asociatie familiala sau o intreprindere individuala au personalitate juridica sau nu? Ce lege reglementeaza aceast statut? (vezi toată discuția)
Ca intrepeindere individuala pot opta pentru imp. 3% ? artyxxl artyxxl Buna ziua, Problema mea e ca astazi am fost la anaf, sa (re)trec pe impozitul de 3 % , la care mi s-a raspuns ca nu sunt persoana juridica si ca nu pot adera ... (vezi toată discuția)