Buna ziua,
Am o firma si am primit de la ANAF o astfel de decizie
Care cuprinde:
Cod: 7
Natura obligatiei fiscale: impozit pe dividente persoane fizice
accesorii: 123
iar in anexa apar:
suma debit: 11210
zile/luni 11
cota : 1
accesorii: 123
Nu inteleg cat am de plata : 123 sau 11210 ?
Imi puteti oferi mai multe detalii
Multumesc
Am platit totul la zi, este posibil sa fie o eroare, sau sa nu fi fost inregistrate platile.
In anexa imi apare :
Documentul prin care s-a individualizat suma de plata: Declaratia 100 nr xxxx din 25.07.2008
Categorie de suma: Majorare intarziere
Perioada: 16.10.2009- 27.10.2009
Suma debit: 11210
Zile/luni 11
Cota : 1
Accesorii: 123
In decizie apare TOTAL 123
Cred ca cel mai bine este sa ma duc la Adminstratia financiara
Debit = 11210 - reprezinta valoarea impozitului pe dividende , neachitata (probabil la 31.12.2008)
Accesorii = 123 - reprezinta valoarea dobanzii pentru neplata in termen, calculata la valoarea debitului.
Decizia de calculare accesorii reprezinta act justificativ pentru inregistrarea in contabilitate. Pacat ca in Bucuresti aceste decizii nu se comunica decat pentru contribuabilii mari si mijlocii.
Asa se pare. Suma respectiva se deconteaza din contul unic pentru plati la bugetul de stat (impozit profit, impovit venit microintreprinderi, impozit salarii, impozit dividende) Daca in momentul platii nu aveati raportata obligatia de plata a impozitului pe dividende, dar aveati in schimb alte sume datorate bugetului de stat - fiscul a repartizat suma platita pe obligatiile existente. Nu uitati ca acele accesorii intra in debit, majorandu-l (mai putin la TVA , unde este capitol distinct)