avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general cum se inregistreaza o factura cu discount
Discuție deschisă în Contabilitate în general

cum se inregistreaza o factura cu discount

buna ziua
Va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: am o factura cu discount si nu stiu cum s-o inregistrez in contabilitate corect, decat sa fac ceva prost am decis sa cer sfatul celor cu experienta. Factura in cauza este editata astfel:

baza tva
valoare manopera=163.4 31.05
valoare piese =451.73 85.83
discount piese = -30.96 -5.88
total = 584.17 111
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: blu_angel , utilizator 14:37, 1 Martie 2010
inregistrati ca o factura de achizitii obisnuita, doar ca tot ce este discount, reducere, etc. se pune in contul 767= Venituri din sconturi obtinute
Ultima modificare: Luni, 1 Martie 2010
memitsc, utilizator
Daca e reducere comerciala (rabat, remiza, risturn) nu se contabilizeaza distinct ci inregistrati intrarea la pretul efectiv datorat (cel redus);.
Daca e reducere financiara, scont de decontare (pt. plata anticipata), faceti inregistrarea intrarii la valoarea nediminuata si contabilizati pe venituri financiare (ct 767) reducerea.

Succes!
1. Atentie ! Nu se calculeaza TVA la discount.
2. Nu ati precizat daca factura este de cumparari sau de vanzari.
factura este de cumparare, iar la discount scrie si tva aferent acestuia....
Atunci mergeti pe reducere comerciala, pe pretul efectiv datorat (cel mic), fara evidentiere distincta in contabilitate a discount-ului.

Alte discuții în legătură

Inregistrare discount teo.madalina teo.madalina Cum inregistrez discountul acordat de furnizori în Baza facturii ? (pe factura apare cu semnul minus , discount ) (vezi toată discuția)
Intrare 0 mona rogoz mona rogoz Am urmatoarea situatie factura 1 ; cutii 6 la 2.5 ron factura 2;cutii1 la 0 ron Cum fac inregistrarea va multumesc (vezi toată discuția)
Reducere comerciala la facturi romicichi romicichi buna ziua. Daca pe o factura de la un furnizor , dupa enumerarea articolelor cumparate, apare o precizare de genul \"aceasta factura contine o reducere ... (vezi toată discuția)