as dorii sa stiu daca trebuie sa fac declaratie de venit pt cedarea folosintei bunurilor in calitate de coproprietar in indiviziune asupra unui apartament inchiriat.
nu mai am domiciliul fiscal in Romania si nici alte venituri din Romania.
Confr. Codului Fiscal
Alte venituri ale persoanelor fizice nerezidente
Art. 89. - (1) Persoanele fizice nerezidente, care obţin alte venituri decât cele prevăzute la art. 87, 88 şi la titlul V, datorează impozit potrivit reglementărilor prezentului titlu.
(2) Veniturile supuse impunerii, din categoriile prevăzute la alin. (1), se determină pe fiecare sursă, potrivit regulilor specifice fiecărei categorii de venit, impozitul fiind final.
(3) Cu excepţia plăţii impozitului pe venit prin reţinere la sursă, contribuabilii persoane fizice nerezidente, care realizează venituri din România, potrivit prezentului titlu, au obligaţia să declare şi să plătească impozitul corespunzător fiecărei surse de venit, direct sau printr-un reprezentant fiscal. __________
Articolul a fost modificat prin art. I pct. 2 din O.U.G. nr. 138/2004.
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impozit pe venit
lex_ad
am o nelamurire de ma nelinisteste de mult timp, poate stiti voi sau a-ti auzit ceva, ca angajat eu platesc un impozit pe venit ..as vrea sa stiu unde este ... (vezi toată discuția)