am si eu o intrebare perioada de concediu medical sau concediu de risc maternal se ia in considerare ca venit pt calculul indemnizatiei de crestere copil de 2 ani sau doar perioada de dinainte?multumesc
Pentru a fi indeplinita eligibilitatea privind indemnizatia de crestere copil parintele trebuie sa aiba venituri supuse impozitului pe venit ultimele 12 luni anterior datei de nastere a copilului. Atata in perioada de concediu medical cat si in cazul concediului medical de risc maternal sunteti asigurata, deci aceste perioade se iau in calcul.
Buna ziua,
As avea si eu o intrebare: Daca sotia este insarcinata in 12 saptamani, si lucreaza intr-o sectie de productie unde trebuie sa stea in picioare 8 ore, fara sa i se acorde pauze suplimentare pentru a sta sezuta, si este foarte mult zgomot se poate incadra la concediu medical de risc maternal?
Ce conditii trebuie sa indeplineasca?
Scuzati-mi totala necunoastere...dar care este exact diferenta dintre condiul medical normal si cel maternal de risc?
P.S.: Angajatorul a fost anuntat in scris si au fost prezentate toate actele care ii dovedesc conditia.
sa inteleg ca dvs ati depus documentele prin care angajatorul luat la cunostinta ca sotia dvs este insarcinata. Angajatorul a inaintat raportul de evaluare de la MM salariatei? Concediu de risc maternal - este acel concediu care se acorda femeii gravide datorita factorilor de risc de la locul de munca(asta in cazul in care angajatorul nu va poate oferi altul).