Buna ziua. Sotul meu a avut in 2006 un accident rutier cu vatamare corporala. I s-a dat sentinta in 2007 decembrie. Am achitat amenda si i s-a anulat permisul de conducere. Din cate am inteles mai poate da inca o data pentru permis cu conditia reabilitarii. Ce presupune aceasta reabilitare, care ar fi costurile si unde trebuie facuta. Mentionez ca sentinta a fost data de Tribunalul Giurgiu.
Sa inteleg ca sotul dvs.primit o amenda penala?daca da aceasta se va sterge din cazier dupa ce au trecut 3 ani de la data la care ati platit amenda respectiva , moment in care intervine reabilitarea de drept. Adresati va cu o cerere de reabilitare la Serviciul Caziere, din cadrul Politiei.
Nu este necesara reabilitarea. In primul rand reabilitarea intervine de drept si, in al doilea rand, poate da de carnet in termen de 6 luni de la data executarii amenzii penale.
Potrivit art.134 cp.reabilitarea persoanei fizice in cazul condamnarii la amenda are loc daca in decurs de 3 ani condamnatul nu a savarsit o alta infractiune.Potrivit art.136 al.2 cp.termenul de mai sus curge de la data in care amenda a fost achitata.Intrebarea dvs. nu ofera date concrete cu privirea la ramanea definitiva a hotararii si data achitarii amenzii astfel ca raspunsul meu este unul de principiu.In situatia in care la implinirea termenului mai sus aratat de mine constatati ca la eliberarea cazierului inca aveti mentionata condamnarea respectiva, este necesara initirea unei actiuni pe rolul instantei avand ca obiect constatarea reabilitarii de drept.Sfatul meu este sa angajati avocat pentru redactarea si asistenta juridica a acestui dosar pentru ca sunt mai multe aspecte de discutat.