avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 776 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... reabilitarea cazierului
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

reabilitarea cazierului

care sant pasi de facut pentru ami reabilita amenda penala din 97 unde trebuie sa ma adresez stiu ca la judecatorie dar la ce judecator si inca ceva eu am fost judecat la constanta dar acum stau la galati pot aicii in galati
Cel mai recent răspuns: nicusor75 , utilizator 19:14, 8 Octombrie 2010
Ati solicitat eliberarea unui cazier?
In mod normal pentru amenda penala intervine reabilitarea de drept dupa 3 ani de la data ramanerii definitive a hotararii de condamnare.,daca condamantul nu a savarsit o alta infractiune in termenul de incercare.
Daca insa inca exista aceasta amenda in cazierul dvs. este necesar sa va adresati instantei de judecata cu o actiune avand ca obiect "constatarea intervenirii reabilitarii de drept".
Actiunea este de competenta:- fie a instantei care a judecat cauza in prima instanta fie cea corespunzatoare in a carei circumscriptie domiciliaza condamnatul.
Prin urmare avem o competenta alternativa si va puteti judeca si la instanta de domiciuliu.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
In mod normal conform art.134 c.pen,ar trebui sa fiti reabilitat de drept.
Mergeti la serviciul de cazier judiciar si verificati aceasta situatie solicitand o copie a fisei de cazier
am scos cazierul acum 3 zile pt angajare si mia aparut amenda din 97 sa cadacerul pe mine cind angajatorul mia zis ca sa vada ca am cazierul patat va multumesc
Formulati cerere catre instanta competenta pentru a se dispune reabilitarea dvs.
In cazul acesta trebuie sa va adresati instantei de judecata pentru constatarea intervenirii reabilitarii de drept.
Aveti nevoie de hotararea de condamnare legalizata ( sau hotararile daca ati uzat si de caile de atac), dovada achitarii cheltuielilor judiciare catre stat cat si a despagubirilor civile daca au existat si a achitarii amenzii penale bineinteles.
Ultima modificare: Vineri, 8 Octombrie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Reabilitare mutufast mutufast am primit pedeapsa de 1 an inchsoare pentru savarsirea infractiuni de furt calificat. in baza art. 81 cod penal dispune suspendareaconditionata a executarii ... (vezi toată discuția)
Reabilitare inainte de termen cosminn3l cosminn3l Am o pedeapsa de 1an si 6 luni cu suspendare + 2 ani termen de incercare... Exista vreo posibilitate sa ma reabilitez inainte de termen . Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Amenda penala - reabilitare Voiculescu Marius Voiculescu Marius un prietne a fost prin in 2009 vara permis si in 2010 a primit amenda penala ca si pedeapsa ii mai apare in cazier acuma ??? (vezi toată discuția)