avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Sotia mea a intrat in concediul de crestere copil pe data de 20 noiembrie 2009. Copil s-a nascut in august 2009. Pana la 20 noiembrie a fost in concediu de sarcina si lauzie. conform legii urmeaza sa stea in concediu de crestere a copilului pana in august 2011 (cand copilul implineste 2 ani).
Sotia mea este educatoare (titulara din vara 2009). De la noul loc de munca i s-a solicitat o declaratie pe propria raspundere cum ca nu doreste sa revina la post pana la terminarea concediului de crestere copil.
Este legala aceasta solicitare? Sotia are dreptul si la pretransfer, iar daca obtine un post mai bun, ar putea decide sa revina la noul post din toamna.
Legea o obliga sa ramana in concediu pe toata durata lui? Ce se intampla daca refuza sa faca aceasta declaratie?
Singura explicatie ar fi aceea ca directorul unitatii scolare doreste sa fie sigur ca are postul liber pentru suplinitor. Dar pe de alta parte, si sotia are dreptul sa revina cand doreste, fiind titulara postului.

Alte discuții în legătură

Cresterea copilului catalin818 catalin818 Buna seara!Sunt profesor debutant, absolventa a facultatii in anul 2010.In iulie 2010 am obtinut un post de suplinitor pt anul 2010-2011 de limba romana, in ... (vezi toată discuția)
Pot sa intru in concediu crestere copil, eu tatal ? leoo leoo Buna ziua! Sunt angajat la o Asociatie de 3 ani si as vrea sa intru in Concediu crestere copil de 1 an cu 85% din salariu. Mi s-a nascut copilul pe data de ... (vezi toată discuția)
Revenire la cic alina.alin alina.alin Bună ziua! Lucrez in învatamant, momentan sunt în concediu postnatal, iar din iunie ar trebui sa imi fac dosarul pentru concediu de crestere a copilului. As ... (vezi toată discuția)