avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 903 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... violente in familie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

violente in familie

care pot fi consecintele legale ca urmare a violentelor in familie (divort in derulare) atunci cand violentele au fost de ambele parti (exista certificate medico legale de ambele parti) dar totusi una dintre parti va avea nevoie de ingrijire medicala (poate si interventie chirurgicala) ?
Cel mai recent răspuns: curier , utilizator 17:20, 1 Martie 2010
Consecinte in ce sens? Daca vreuna din parti face plangere penala pentru lovire, atunci se prea poate sa fie trasa la raspundere cealalata parte.
ex. amenzi, restrictii de orice gen, inchisoare (provocari si violente au avut loc de ambele parti)
Revin la intrebare: face cineva plangere penala? Cate zile de ingrijiri sunt?

Nu de alta, dar daca va inchipuiti ca se autosesizeaza cineva in dosar de divort pentru infractiunea de lovituri va inselati.
in situatia in care se face plangere penala si exista pana la 30 de zile de ingrijire ?

multumesc
Poate face inchisoare.

Alte discuții în legătură

Am fost batut, ce pot face Lucian16 Lucian16 Buna ziua! Acum doua zile am fost batut de 2 persoane majore (eu sunt minor) si in urma altercatiei m am ales cu o lovitura in Zona tamplei si cu o plaga la ... (vezi toată discuția)
Ce se poate intampla??? nanucu nanucu In urma cu 2 saptamani am avut o altercatie cu un coleg, ne-am injurat, el a venit mi-a dat o palma, dupa care ne-am impartit cate un pumn, el mi-a invinetit ... (vezi toată discuția)
Incadrarea juridica a faptelor kill3rk kill3rk am nevoie sa stiu articolul unde se incadreaza , ca am fost lovit cu o bata de basebool in cap si una in stomac , + am certificat medico legal , si ma ... (vezi toată discuția)