avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 284 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordarea de sporuri in sanatate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordarea de sporuri in sanatate

Lucrez la un Spital orasenesc ca asistent medical principal la Camera de garda.In afara de sporul de vechime si sporul de ture nu primesc niciun alt spor,in timp ce colegii mei de pe sectii,din tot spitalul, primesc un spor in plus de 15%.Jurista Spitalului ne-a argumentat ca nu primim acest spor deoarece in ord. 721/2005 al ministrului sanatatii primesc acest spor numai cei din CPU(Compartiment Primiri Urgente) si UPU(Unitate Primiri Urgente) iar notiunea de Camera de garda nu este mentionata,dar noi rezolvam aceleasi urgente ca si la CPU sau UPU,venind in contact cu tot felul de boli(TBC,HIV-SIDA,Hepatita,accidente...etc.) Va rugam sa ne spuneti daca meritam acest spor si daca da,cum trebuie procedat. Mentionez ca in judet exista un alt Spital orasenesc in aceeasi situatie,iar colegii mei de la Camera de garda din acel Spital primesc acest spor inca din 2005.
Va multumim.
Cel mai recent răspuns: camelia_d24 , utilizator 11:25, 25 Aprilie 2010
Si eu lucrez la o camera de garda, unde deasemeni avem dotatari inclusiv monitoare si defibrilator statie separata de oxigen trusa de intubat, EKG, ecograf si alte dispozitive medicale pentru urgente, facem mica chirurgie, adica suturi, incizii, drenaj, uneori doctorul chirurg face si tenorafii in camera de garda, avem statie de sterilizare si totusi nu primim nici un spor, e stresul mai mare ca in unele sectii, la noi e liniste mormant pana la un moment dat si apoi e balamuc de te cuprinde groaza si pana vine medicul de garda poate ai nefericirea 'sa le si iei' si daca mai e si noapte,...ce te mai descurci si pe cont propriu....
Si sa nu va mai spun ca de un an de zile facem si fisa pentru asistenta medicala in UPU/CPU asa ca sa fie exact ca la colegii nostri de acolo unde sunt multi pe tura nu ca la noi unul singur si mai au si infirmiera si brancardier si oerator pe calculator la camera de garda noi le facem pe toate si cand nu este ingrijitoare facem inclusiv curatenie si dezinfectie si daca aceasta nu vine trei zile la munca ma duc si la spalatorie cu lenjeria ca altfel nu am ce pune pe paturi si nu-i asa....pacientul trebuie primit cu profesionalism si competenta ,ca deh....stiti cum e cu teoria si cu practica.
Sa nu va mai spun ca suntem numai 4 asistenti si bagam la suplimentare de ne sar ochii ceea ce pe sectii nu se intampla si asta fara nici o plata ca doar e criza si trebuie sa intelegem situatia grea.
Am o colega la Moldova noua si mi-a spus ca acolo au spor cei din camera de garda si mi-a mai zis ca este la latitudinea fiecarei unitati daca sa acorde spor si la urgenta sau nu, iar la noi nu se acorda.
Ultima modificare: Duminică, 25 Aprilie 2010
camelia_d24, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata sporuri urgente in sanatate elena1020 elena1020 Lucrez ca asistent medical in sectia boli infectioase care apartine de spitalul judetean de urgenta. Cladirea este separata de spitalul judetean de urgenta, si ... (vezi toată discuția)
Legea 304/2008 atlantiana atlantiana Am aflat de curand de existenta Legii 304/2008 (M.Of. nr.848/17 decembrie 2008) si am citit-o. Am vazut ca prevede un spor de incordare psihica de 25% pentru ... (vezi toată discuția)
Munca in mediul toxic Radiologie Radiologie Buna ziua, Intrebarea vine din partea intregului personal de asistenti medicali RADIOLOGIE , din Spitalul Clinic de Urgenta BAGDASAR ARSENI - ... (vezi toată discuția)