avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... situatie delicata
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

situatie delicata

Vreau sa va supun atentiei o problema ce tine mai degraba de dreptul muncii insa am postat-o aici deoarece are legatura cu postul de consilier juridic.
O societate comerciala din Baia Mare are in organigrama un Oficiu Juridic. Posturile de acolo sunt ocupate de 3 consilieri juridici care isi desfasoara insa activitatea in alte judete la filialele firmei, Cluj, Mures si Timisoara unde isi au si domiciliul ca si persoane fizice.. Exista o decizie din anul 2006 a directorului general care spune clar ca acei c.j isi vor desfasura activitatea in acele judete ocupandu-se de cauzele din zone geografice arondate fiecaruia.
Acum, firma mama din Baia Mare vrea sa ii cheme pe consilierii din teritoriu sa isi desfasoare activitatea la sediul central din Baia Mare. Asta insemnand naveta (aproape imposibil tinand seama de distante) sau asigurarea din partea societatii a unor camere prin hoteluri.
Niciunul nu vrea sa accepte asa ceva adica sa isi paraseasca domiciliul pentru a merge la sediul central.Au familii cu probleme si nu isi permit sa locuiasca departe de acestea.
Intrebarea este daca societatea le poate desface contractele de munca pe motiv ca nu vor sa se prezinte la lucru la sediul central motivand ca ei figureaza angajati in centralul societatii.
Exista vreo solutie ca ei sa isi pastreze locurile de munca in orasele unde isi au domiciliul asa cum a fost pana acum? Cum ar putea sa se apere in fata conducerii societatii?
Cel mai recent răspuns: ContSters77883 , utilizator 07:38, 2 Martie 2010
Acest lucru ar insemna schimbarea locului de munca, element esential a contractului individual de munca, deci este necesara acordul partilor.

Insa societatea poate proceda la (sa zicem) detasarea consilierilor juridici de la filiale la sediul central (sau la delegarea lor, daca detasarea nu ar fi posibila), iar aceasta fiind o masura obligatorie, nesupunerea atrage dupa sine posibilitatea sanctionarii disciplinare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Situatie dificila. dorinv dorinv x este si si-a desfasurat activitatea la filiala A din Mures acolo unde isi are si domiciliul insa el figureaza cu postul in centralul societatii la ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei societati profesionale anonim anonim Ce parere aveti de aceasta problema?? Credeti ca ORC va admite inmatricularea pe CAEN 7411 a unei societati apartinind unui c.j ? Mentionez ca ,desi legea c.j ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic vs secretar primarie titi marina titi marina Intrebare: 1.un secretar de primarie, cu un salariu mai mare ca al primarului, poate APLICA STAMPILA PROPRIE DE MEMBRU UCCJR pe acte de trimitere in judecata ... (vezi toată discuția)