avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea ca sofer in Italia e recunoscuta in Romania ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea ca sofer in Italia e recunoscuta in Romania pentru o eventuala angajare?

Fiul meu vrea sa se angajeze sofer in Romania dar i se cere sa fi lucrat macar un an ca sofer pe cartea de munca.El a lucrat ca sofer 2 ani dar in Italia,nu a lucrat deloc in Romania.Ce acte trebuiesc traduse ca sa dovedeasca ca a lucrat ca sofer in Italia? E de ajuns contractul de munca dat de patron la angajare si certificatul de plata a contributiilor pe perioada cit a lucrat (asa zisul C.U.D) ?

multumesc de raspuns daca cineva stie...
Cel mai recent răspuns: Camomilla , utilizator 16:14, 2 Martie 2010
Da, este valabil c.i.m. incheiat in Italia ... de asemenea, trebuie sa aiba emis de catre autoritatile din Italia si Formularul E 207, intitulat „Certificat privind cariera asiguratului” la care se ataseaza documente care atestă perioadele de asigurare sau cele echivalente realizate pe teritoriul Italiei.
multumesc Freeelis,n-am prea inteles ...c.i.m ar fi contractul de munca?
aici nu am vazut sa aiba certificat privind cariera asiguratului,am cautat si in net sa vad ce este...le da anual C.U.D ,un certificat care arata luna de luna cit a platit la stat de contributii.Cu ala ar trebui sa dovedeasca cit timp a lucrat ca sofer iar cu contractul de munca dat de patron sa dovedeasca ca a fost angajat.Dar ii vot fi luate in consideratie numai astea traduse si legalizate la notar in Romania sau trebuiesc trecute prin ambasada sau prin alt loc,sa le puna vreo stampila ceva?Ca la noi in Romania stampilele sint la putere#-o

Sint tare nedumerita ce acte ii vor trebui ,a gasit un loc de munca bugetar in Romania ,cer acte doveditoare ca a facut macar un an ca sofer ,dar nu specifica ce fel de acte ,spun doar carte de munca ,dar aici nu sint ca la noi .De unde carte de munca?I-o face pe baza actelor de aici sau il primeste la angajare pe post numai cu actele de aici traduse si legalizate...legalizate unde?
c.i.m. - contract individual de munca

E bun si acel C.U.D. ... pentru ca dovedeste perioada in care a lucrat ... actele trebuie traduse si legalizate la notariat sau la ambasada .
Freelis ,esti fosrte dragutza ca-mi raspunzi,la indicatia ta am intrat pe situl de la INPS si am descarcat modelul E 207,acum sa vad daca ii va trebui acest formular ca sa-si faca cartea e munca in Romania..am sa-l duc la Inps sa mi-l completeze si sa i-l trimit.

Deocamdata am trimis prin fax copia dupa contractul de munca si CUD, sa se duca cu ele sa vada daca sint bune acelea sau trebuie si E 207.

multumesc de raspunsul prompt!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatie din italia. Imparatul Imparatul Mama lucreaza in Italia de vreo 4 ani de zile cu carte de munca si cu acte de identitate italiena. Copii sunt aici cu bunica lor, in Romania. Beneficiaza din ... (vezi toată discuția)
Angajare in romania dupa o perioada lucrata in italia mmark mmark Buna ziua, Am fost angajat o perioada de 1 an circa in Italia dupa care acum urmeaza sa ma intorc in tara pentru a incepe un nou serviciu. Printre actele ... (vezi toată discuția)
Referitor la anii de vechime din italia Nic ro Nic ro Am 45 de ani și 10 ani de muncă în Italia. Intenționez să mă întorc acasă. Am cont online INPS dar pentru siguranța ce hârtii trebuie sa cer de la ... (vezi toată discuția)