Am obtinut revocarea donatiei in instanta a 4 terenuri pe care le-am donat, dar 2 dintre ele au fost vandute intre timp de donatar. Oficiul de cadastru si publicitate Dambovita a refuzat momentan intabularea si a celor care au fost vandute unor terti. Motivul????? E normal ca un Oficiu sa refuze intabularea unei hotarari judecatoresti ramase definitive in care scrie clar ca toate terenurile trec in proprietatea donatorului????
Nasterea unui copil revoca de drept donatia, contractul urmand a se desfiinta cu eect retroactiv in situatia surevenientei de copil . Asa incat nu este corect si normal refuzul celor de la Oficiu .
Nu stiu inca motivele ca nu am fost inca la Cartea Funciara, am vorbit la telefon si mi sa spus ca 2 au primit respingere. Am impresia ca cele de la Carte interpreteaza ele cum vor. Ce pot sa fac in situatia asta?
buna ziua!
eu vad problema in felul urmator:
prin hotararea judecatoreasca se constata ca donatiile au fost revocate de drept, ele reintra in proprietatea dvs.
2 din bunurile donate mai sunt in patrimoniul donatarului, cu privire la acesta bunuri OCPI lucreaza intabularea.
alte 2 nu mai sunt in patrimoniul donatarului intrucat acestea au fost instrainate catre un tert.
parerea mea este ca trebuie sa solicitati instantei anularea contractelor prin care tertul a dobandit, inclusiv revendicarea.
la acest moment sunteti un proprietar neposesor.