avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 957 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... eliberarea conditionata
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

eliberarea conditionata

Buna seara!am citit pe forum ca eliberarea conditionata poate fi ceruta si la executarea a 1/2 din pedeapsa.mentionez ca detinutul licreaza in cadrul penitenciarului are 7 nzile la luna si are o condamnare de 2 ani.deci can poate cere eliberarea conditionata?? multumesc
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 01:58, 2 Martie 2010
Este vorba despre o perioada de cca.8 luni fara 56 de zile(scuze! )data de la care a inceput executarea pedepsei(in functie de fapta),daca comisia din penitenciar,considera ca ,nu este recidivist,ca sunt suficiente elemente care sa conduca la indreptarea si reinsertia sa sociala ,ca a avut o comportare corespunzatoare pe timpul detentiei,ca nu a fost sanctionat disciplinar si ca a avut rapoarte de evidentiere,participand la activitatile cultural -educative si religioase de la locul de detentie.
Acaesta propunere a comisiei din penitenciar este inaintata instantei de judecata care urmeaza sa se pronunte,fie prin punerea sa in libertate conditionat,fie prin acordarea unui termen de reiterare a cererii de liberare,daca considera ca nu sunt intrunite motivele legale pentru a se dispune liberarea conditionata
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Radu Gabrian, Mediator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de eliberare conditionata claele claele buna seara as vrea sa stiu si eu ce conditi se poate indeplini la o cerere de eliberare conditionata, sau ce cereri se pot face, la o pedeapsa de 2 ani si care ... (vezi toată discuția)
Comisia de eliberare caut avocat bun saikoyakuza saikoyakuza dintr-o sentinta de 2 ani de zile am executat un an si 4 luni imi trebuie un avocat sa ma reprezite la comisia de eliberare care va avea loc curand ... (vezi toată discuția)
Liberare conditionata athahualpa athahualpa In cazul in care s-a comis o infractiune de furt calificat pe timpul minoratului iar condamnarea definitiva a survenit dupa implinirea varstei de 18 ani,data ... (vezi toată discuția)