avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... supraveghere video in birourile unei primarii
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

supraveghere video in birourile unei primarii

Am si eu o intrebare mai ciudata ! As vrea sa stiu daca este legal ca in cadrul unei primarii sa fie instalate camere de supraveghere fara autorizate in birouri.? Intreb acest lucru deoarece in primaria in care lucrez eu au fost instalate asemenea camere in toate birourile, iar din acest motiv as vrea sa stiu daca conform legi aceste drepturile ale omului sunt sau nu sunt incalcate. legea ????? deoarece vreau sa dau institutia in judecata . Inca ceva ! am fost informati ca aceste camere filmeaza dar fara sunet.

Va multumesc anticipat !!!!
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 02:36, 26 Mai 2010
ContSters77883 a scris:

Daca ati fost informat (si se si afiseaza, ca birourile sunt puse sub supraveghere video -- pentru vizitatori) atunci este legal (primaria doreste sa-si supravegheze birourile si angajatii). Ar fi fost ilegal daca cei supravegheati n-ar fi fost anuntati.

Sub incidenta carei legi este obligatoriu acest lucru?
Sunt foarte interesat sa aflu cat mai exact textul de lege.
Atata timp cat masura a fost adusa la cunostinta salariatilor si nu urmareste spatii intime, este o masura legala,mai ales ca aflam toti de prin presa sau de la oameni,cam ce se intampla in primarii,mai ales pentru niste autorizatii sau alte acte cu consecinte juridice.
Dvs,puteti fi cel mai cinstit om din lume,dar trebuieste sa tineti seama,ca nu toti sunt la fel.
r.gabi a scris:

Atata timp cat masura a fost adusa la cunostinta salariatilor si nu urmareste spatii intime, este o masura legala,

Revin cu aceeasi intrebare: in care lege se precizeaza faptul ca angajatorul este obligat sa-si anunte salariatii despre instalarea de camere de supraveghere ?
Va multumesc pentru un eventual raspuns.
NU este nevoie de vreo lege, pentru ca angajatorul sa monitorizeze activitatea angajatului....Sanctiunile intervenite ulterior, in baza inregistrarilor video - sunt o alta problema #-o
Atata timp cat nu este afectat dreptul la imagine al persoanei sau intimitatea acesteia, nu exista nicio interdictie legala si pe cale de consecinta,opereaza principiul ,conform caruia ce nu este interzis,inseamna ca este permis.
Ultima modificare: Marți, 25 Mai 2010
Radu Gabrian, Mediator

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere la locul de munca silvias silvias Am si eu o intrebare : Daca este legal ca angajatorul sa puna camere de luat vederi in birourile angajatiilor ? Si daca exista un cadru legal care sa ... (vezi toată discuția)
Supraveghere bona, necesitate acord mircea2015mircea mircea2015mircea Buna ziua, Trebuie cerut acordul bonei care se deplaseaza la domiciliul copilului pe care il are in grija pentru a fi filmata cu camera de supraveghere audio ... (vezi toată discuția)
Camere supraveghere Costel Badea Costel Badea Bună ziua. De curând mi-am cumpărat o casă la curte. Am montat un sistem de supraveghere video a proprietății. Una din camere am montato pe colțul casei ... (vezi toată discuția)