avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... cum pot obtine
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

cum pot obtine

am avut grija de un domn timp de 12 ani, acesta a decedat anul trecut, nu am acte pe casa decat o declaratie facuta cu un martor, dar nu la notar. nu are mostenitori. cum sa procedez in legatura cu casa sa-mi poata reveni mie. va multumesc si astept indrumarile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: maryanadana , utilizator 11:31, 2 Martie 2010
buna ziua.
si declaratia ce continut are?
contine ca subsemnatul [adica decedatul] dupa moartea sa toate bunurile sale imi revin mie. iar pe timpul vietii sale eu il voi ingrijii
pare a fi un testament olograf, mai trebuie vazut daca indeplineste conditiile de valabilitate ale unui astfel de testament.
si ce ar trebuii sa fac in momentul acesta .va rog
E scris integral de mana defunctului si semnat si datat tot de el?
Daca da, mergeti la un notar din circumscriptia domiciliului defunctului si dezbateti succesiunea.

Alte discuții în legătură

Testament olograf tobescu tobescu Buna ziua, am si eu un caz ca sa va supun: in luna decembrie 2007 am aflat ca nepoata mea (fata surorii mele) ne a intentat un proces in 2001 atat mie cit si ... (vezi toată discuția)
Legalizare acte morys morys Buna ziua, Va supun atentiei urmatoarea situatie.... Dupa moartea bunicii, bunicul meu a hotarat sa isi cheme cei 3 copii si sa le imparta \"averea\" ce a ... (vezi toată discuția)
Succesiune După ce a deschis tatăl meu suscesiune ,copilul fratelui (decedat),a deschis succesiune la același notar.Bunicii înainte de moarte au lăsat casa şi o ... (vezi toată discuția)