avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune nedesbatuta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune nedesbatuta

buna ziua
am si eu o problema si va rog sa ma ajutati.....in urma cu 10 ani fratele meu amurit si a ramas sotia lui(nu au copii) nu am fost chemata la succesiune,insa alta este problema....sintem 3 frati si avem terenul pe acelasi titlu (al lui tata) noi am vrea sa despartim acest teren (3 ha )fiecare la numele lui pentru ca parinti nu mai avem insa sotia fratelui mort care a ramas in curtea parinteasca are CM in care scrie ca este unica mostenitoare a decedatului .Fratele nostru a aVUT TESTAMENT DE LA TATA PE MOBILE SI IMOBILE INSA NORA NU ESTE TRECUTA IN TESTAMENT INSA EA SE CREDE STAPANA PE TOT
1. CUM SEPARAM ACEST TEREN PE CARE IL MUNCIM SI INGRIJIM FIECARE DAR NU AVEM LA NUMELE NOSTRU NIMIC,
MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 20:54, 2 Martie 2010
Sunt prea putine detalii in ceea ce priveste speta d-voastra., pentru a-mi exprima o parere valabila.
Dar totusi, cu siguranta totul tine atat de testamentul respectiv, cat si de titlul de proprietate pe care sunt inscrise cele 3 ha.
Sugestia mea este sa contactati un avocat caruia sa-i puneti la dispozitie atat titlul de proprietate cat si testamentul, pentru a va da o solutie reala.
1. la dezbaterea succesiunii dupa fratele dvs. tb sa fiti chemati toti fratii defunctului, care veneau in concurs cu sotia supravietuitoare .
daca nu ati fost citati pt. a va prezenta la dezbaterea succesiunii, puteti cere in instanta anularea CM al sotiei defunctului .

prezentati-va la un avocat cu toate actele ce le detineti , pt. a gasi o solutie optima .
multumesc pentru raspunsuri, asa am sa fac....
as dori sa va mai intreb ceva : un testament ca sa fie valabil cum trebuie sa fie?
tata a lasat fratelui nostru un testament pe care a pus degetul desi stia sa scrie si sa citeasca .......
daca este vorba de un testament olograf, acesta trebuie sa fie scris personal de catre testator, datat si semnat de catre acesta .
testamentul e de mai multe feluri ?(ma scuzati ca insist dar nu stiu)
daca notarul a scris la masina si tata a pus dedegetul inseamna ca e olograf ?
daca nu e in regula se poate ataca testamentul?
MULTUMESC mult ....f.f.f. mult:"

Alte discuții în legătură

Atacare testament olograf Maricica Palancianu Maricica Palancianu Defunctul a lasat un testament datat din 1988 prin care specifica ca toata averea lui va ramane sotiei supravetuitoare. Intre timp lucrurile s-au schimbat si ... (vezi toată discuția)
Este valabil? m.ben m.ben bunicul meu a lasat testament in 1992 unui fiu de-al sau dar desi stia sa scrie si sa citeasca nu a semnat doar a pus degetul pe o foaie scrisa la masina si ... (vezi toată discuția)
Valabilitate testament scris de mana CALIN74 CALIN74 Buna seara! o intrebare as avea si anume in cazul demararii unei succesiuni cu ambii parinti decedati are valoare un testament al ultimului parinte ramas in ... (vezi toată discuția)