avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

revin cu o intrebare:
sunt angajata din iunie 1972 ,sunt nascuta pe 1 oct.1955 si as vrea sa stiu daca pot sa beneficiez incepind cu 1 oct.2010 de pensie anticipata ptr. ca dl.Tudor Valeriu mi-a raspuns ca imi trebuie 40 de ani vechime iar d-na Pintea ca imi sunt suficienti 30 de ani.Care raspuns e corect?MULTUMESC!
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 02:05, 3 Martie 2010
1. Ambele raspunsuri au fost corecte dar se refereau la doua feluri de pensie pe care le-ati confundat dvs.:
- pensie anticipata partiala pentru care aveti nevoie de un stagiu de cotizare de minim 30 de ani;
- pensie anticipata pentru care aveti nevoie de un stagiu de cotizare de minim 40 de ani.
2. In octombrie 2010, la implinirea varstei de 55 de ani, puteti solicita pensionarea anticipata partiala (aveti un stagiu de cotizare de cca 38 ani).
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Interventie moderator

Ati postat aceeasi intrebare de mult prea multe ori, incalcand prevederile pct. 3.3 din Regulamentul de postare in Forum, Regulament pe care va rog sa-l cititi si sa-l respectati.
3.3. Nu adresa aceeasi întrebare pe mai multe sectiuni ale forumului si nu deschide acelasi topic de mai multe ori. In acest caz topic-urile si/sau raspunsurile in plus vor fi sterse de administratori sau moderatori, utilizatorul urmand a fi avertizat, iar ulterior, in caz de nerespectare a avertismentului, va fi banat temporar sau defintiv.

Va multumesc!

Gabriela Pintea

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vârsta pensionare roman gheorghe roman gheorghe Învăţătoare, născută la data de 01 01 1955, lucrez din data de 01 09 1975 , la ce dată pot ieşi la pensie anticipată fără diminuare din pensie? (vezi toată discuția)
Cand pot iesi la pensie diverse diverse Buna. O persoana care are 30 de ani si 9 luni in campul muncii (fara grupe sau altele), femeie, nascuta in anul 1955, la ce varsta poate iesi la pensie? (vezi toată discuția)
Pensie anticipata tia_rinzis tia_rinzis Buna seara, Ma numesc Tia, nascuta pe 4 decembrie 1955, as dori sa-mi spuneti daca ma pot pensiona anticipat. Am lucrat din 1972/05/20 pana in 1985/09/09 la o ... (vezi toată discuția)