avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general unde le incadrez?protocol sau nu?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

unde le incadrez?protocol sau nu?

directorul societatii doreste ca zilnic angajatii tesa sa aiba din partea firmei o cafea dimineata, apa minerala 1 sticla de pers.si sucuri minerale. unde pot incadra aceste cheltuieli din punct de vedere contabil ( pe ce cont ) si fiscal ( sunt deductibile sau nu)
multumesc anticipat pentru ajutor
Cel mai recent răspuns: Florin Marius Savu , Consultant fiscal 08:51, 3 Martie 2010
le puteti incadra la cheltuieli de protocol( contul 623).ele au o deductibilitate limitata de 2% aplicata asupra diferentei dintre total venituri si total cheltuieli,altele decat ch de protocol si ch cu impozitul pe profit.
cineva mi-a spus ca nu este bine pt. ca chelt.de protocol sunt cele facute cu colaboratorii si nu cu angajatii firmei
- daca ofer cadouri de 8 martie la colaboratori ( banci, adm.) le voi incadra la 2 % protocol ?
in lege nu se specifica daca e vorba de colaboratori sau de consum propriu.
sigur ca si pe acelea le puteti incadra in ch de protocol.
dar ca sa lamuriti singura cititi in codul fiscal art 21.si vedeti exact daca e vorba de colaboratori sau nu.
atentie insa la cadouri (ce fel de cadouri ,sa nu fie bauturi ,tigari )
apa minerala acordata salariatilor poate fi inregistrata pe contul 604/ ch deductibila fiscal integral
Toate celelalte sint cheltuieli de protocol deductibile limitat
in norme la pct.39 este specificata definitia chelt, de protocol: sunt chelt.ocazionate de acordarea unor cadouri, tratatii si mese partenerilor de afaceri, efectuate in scopul afacerii; putem considera angajatii parteneri de afaceri?

Alte discuții în legătură

Tichete cadou VLADUTZA07 VLADUTZA07 Tichetele cadou acordate angajatilor cu ocazia Craciunului sunt deductibile? (vezi toată discuția)
Cheltuieli protocol iuli-ana iuli-ana patronul vrea ca fiecare angajat sa poata bea o cafea si apa minerala in fiecare zi, cheltuielile le voi inregistra pe protocol 2 % , e corect. (vezi toată discuția)
Licenta flavy1987 flavy1987 Trebuie sa-mi fac licenta si imi trebuie cateva inregistrari contabile pentru cheltuielile nedeductibile.Ma poate ajuta cineva? (vezi toată discuția)