avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Vechime specialitate
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Vechime specialitate

Buna ziua,
In perioada 2001 - 2002 am lucrat ca si consilier juridic la o societate comerciala, pe baza de conventie civila, care erau perfect legale la acea data, conform Legii 130/1999. Ulterior, aceasta societate a fost desfiintata, iar eu am o adeverinta de lucru pentru perioada lucrata si functia avuta. Stiu ca aceasta perioada nu se trece in carnetul de munca, dar, pe baza adeverintei, pot face dovada vechimii in specialitate, pentru a participa la examenul de admitere in magistratura?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ana-Maria Dutescu , Avocat 14:43, 2 Martie 2010
In afara de aceasta perioada, ati mai lucrat ca si consilier juridic?
Pentru admiterea in magistratura aveti nevoie de 5 ani vechime in profesii juridice.
Daca nu aveti aceasta vechime, puteti da doar examenul de admitere la INM ( www.inm-lex.ro) nu si admiterea in magistratura.
Am mai lucrat si dupa aceasta perioada, pe baza de contract individual de munca
Eu cred ca nu se ia acea perioada in considerare, dar mai bine dati un telefon la INM, sunt niste doamne foarte dragute acolo care va pot spune cu exactitate.
Sau la resurse umane la tribunal/parchet, pt ca acolo se depun dosarele pt examen si ei stiu cel mai bine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime specialitate anjinsan anjinsan Buna ziua, In perioada 2001 - 2002 am lucrat ca si consilier juridic la o societate comerciala, pe baza de conventie civila, care erau perfect legale la acea ... (vezi toată discuția)
Vechime de specialitate anjinsan anjinsan Buna Ziua, Daca in perioada 2001-2002 am lucrat ca si consilier juridic, si am o doar o adeverinta eliberata de catre angajator in acest sens, aceasta poate ... (vezi toată discuția)
Vechime specialitate adimtere magistratura mario33 mario33 De la ce data se calculeaza vechimea in specialitate in vederea sustinerii concursului pt admitere in magistratura pt ofiterii de politie judiciara cu studii ... (vezi toată discuția)