avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Întrebare...
Discuție deschisă în Executare silită

Întrebare...

Dintr-o pensie lunară de invaliditate grad II de 263 lei(02.2010) nerevizuibil se poate înfiinţa o poprire de către un creditor ? Dacă da/nu care este baza legală?
Vă mulţumesc frumos.
Da, conform disp. art.409 C.proc.civ., dar conform pct.(3) :"Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta a acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum".

In anul 2010, salariul minim brut pe economie este de 600 ron (privat) si 705 ron (bugetari), in consecinta, cel putin legal/teoretic, nu s-ar putea infiinta o poprire, de catre creditor, asupra pensiei de invaliditate al carui cuantum este 263 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
Iuliana Cermak, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Urmeaza sa mi se execute silit pensia de invaliditate de 600 de lei. Ma puteti ajuta sa-mi spuneti cam cat din pensie imi va lua banca , avand in vedere si ... (vezi toată discuția)
Modul de calcul a popririi pe pensie luiza12 luiza12 Buna ziua! va rog,cum se poate calcula si care este legea dupa care se calculeaza o poprire urmatoarea situatie: -sunt 2 creditori la o pensie de ... (vezi toată discuția)
Aspecte privind o poprire din pensie. Ujub Ujub Bună ziua, Sunt pensionar cu două pensii la doua case de pensii diferite.Una din pensii este de 1454 lei iar cea de a doua este de 371 lei.Printr-o ... (vezi toată discuția)