Urmeaza sa mi se execute silit pensia de invaliditate de 600 de lei.
Ma puteti ajuta sa-mi spuneti cam cat din pensie imi va lua banca , avand in vedere si art.409 alin.3 din codul de procedura civila, ca nu sunt de meserie si nu inteleg articolul.
Altceva decat pensia nu am . Va multumesc, astept un raspuns concret.
Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate
asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum.
salariul minim net e in momentul asta 566 lei, jumatate din el e 283 lei, dvs aveti 600 lei- 283= 317. Pt un singur creditor, poprirea poate fi facuta pe 1/3 , iar in cazul dvs pe acest cuantum de 317, ar insemna sa va retina din pensie105.67 lei si sa primiti diferenta de 494.33 lei.
Daca se intampla altfel, puteti face contestatie la executare in termen de 15 zile.
Întrebare...
Petre Buju
Dintr-o pensie lunară de invaliditate grad II de 263 lei(02.2010) nerevizuibil se poate înfiinţa o poprire de către un creditor ? Dacă da/nu ... (vezi toată discuția)