avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... poprire pe pensie
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

poprire pe pensie

Am o pensie de invaliditate de 615 lei. Care este suma pe care o voi plati in cazul unei popriri executate de o banca, avand in vedere art.728, alin.3 , din codul de procedura civila. Nu inteleg sensul acelui articol. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:18, 13 Martie 2013
CPC:
"(3) Veniturile din muncă sau orice alte sume ce se plătesc periodic debitorului şi sunt destinate asigurării mijloacelor de existenţă ale acestuia, în cazul în care sunt mai mici decât cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmărite numai asupra părţii ce depăşeşte jumătate din acest cuantum. "

La salariul minim de 750 lei brut, salariul minim net aferent, cu deducere personala este 566 lei. As zice ca in acceptiunea alineatului de mai sus nu poate fi urmarita suma de 566/2=283 lei.
Veti avea poprire de 1/3 pe restul de 332lei. Va pot retine maxim 110.67 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Aplicare titluri executorii salariat iuliai iuliai Am un salariat cu timp partial 4ore/zi, sal.brut 500 lei/luna, am primit la firma infintare poprire de la executor judecatoresc pe 16.04.2013(datorii in banca) ... (vezi toată discuția)
Poprire pe pensie ContSters278009 ContSters278009 Urmeaza sa mi se execute silit pensia de invaliditate de 600 de lei. Ma puteti ajuta sa-mi spuneti cam cat din pensie imi va lua banca , avand in vedere si ... (vezi toată discuția)
cuantum poprire pe salariu fsan fsan Buna ziua! Daca sunt angajat cu numai 2 ore,cu un salariu de 200 lei care este suma maxima ce-mi poate fi poprita de executorul judecatoresc? Sau nu-mi poate ... (vezi toată discuția)