avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Cuantum poprire pe salariu
Discuție deschisă în Executare silită

Cuantum poprire pe salariu

Buna ziua!
Daca sunt angajat cu numai 2 ore,cu un salariu de 200 lei care este suma maxima ce-mi poate fi poprita de executorul judecatoresc?
Sau nu-mi poate popri nici o suma,salariul fiind mai mic decat jumatatr din salariul minim pe economie?
B-)
Cel mai recent răspuns: fsan , utilizator 17:51, 7 Iulie 2013
Nu vi se poate retine niciun procent din acel salariu.
Conform CPC art.728 alin.(3) ,,Veniturile din munca sau orice alte sume ce se platesc periodic debitorului si sunt destinate asigurarii mijloacelor de existenta ale acestuia, in cazul in care sunt mai mici decat cuantumul salariului minim net pe economie, pot fi urmarite numai asupra partii ce depaseste jumatate din acest cuantum''
multumesc pt.raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retinere salar si poprire salar alexandraoana alexandraoana Buna dimineata. Am urmatoarea nelamurire: Un salariat are o retinere din salariu (care NU este poprire infiintata de executor judecatoresc). Acum este ... (vezi toată discuția)
Poprire vyoletta vyoletta indemnizatia de sot supravietuitor poate fi poprita?mama mea primeste pensia de urmas dupa tata 374 lei si indemnizatia de vaduva de 113 lei intr-un cont ... (vezi toată discuția)
Poprire de la anaf puicuta puicuta Am un angajat cu timp partial de lucru de 3 ore, cu un salar lunar brut de 330 lei. Am primit de la ANAF o adresa de infiintare a popririi pe numele acestuia. ... (vezi toată discuția)