avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare loc de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare loc de munca

Buna seara!Am o nelamurire in legatura cu salariul meu actual.Mi-am schimbat locul de munca in urma cu un an.La noul loc s-a mentinut salariul pe care l-am avut la vechiul loc de munca (f.mic,acesta fiind motivul plecarii).Cum trebuie sa procedez ptr.a beneficia de salariul corespunzator vechimii si pregatirii mele?Mentionz ca sunt bugetara(sanatate).Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: asmed , utilizator 14:47, 3 Martie 2010
De la 01.01.2010 a intrat in vigoare Legea nr.330/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

In termen de 5 zile de la data luarii la cunostinta a actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale , trebuia sa depuneti contestatie, la sediul ordonatorului de credite.
aveti un contract individual de munca. legislatia actuala cere ca in sectorul bugetar cuantumul salariului trebuie sa se negocieze, fara a se depasi limita salariului minim pe economie ( stabilit anual). in concluzie, la momentul negocierii, veti arata argumentele care va indreptatesc la un salariu mai mare. daca nemultumirea dvs. persista.......si aveti motive legale....puteti sa va adresati justitiei
cand vorbim de motive legale avem in vedere, ca exemplu, unele dispozitii care prevad: ,,se acorda un spor pentru: confidentialitate, ori spor pentru ore de noapte, ........25% pentru detinatorii Titlului Stiintific de Doctor,, etc,etc
Avocat Valentin a scris:

aveti un contract individual de munca. legislatia actuala cere ca in sectorul bugetar cuantumul salariului trebuie sa se negocieze, fara a se depasi limita salariului minim pe economie ( stabilit anual). in concluzie, la momentul negocierii, veti arata argumentele care va indreptatesc la un salariu mai mare. daca nemultumirea dvs. persista.......si aveti motive legale....puteti sa va adresati justitiei
cand vorbim de motive legale avem in vedere, ca exemplu, unele dispozitii care prevad: ,,se acorda un spor pentru: confidentialitate, ori spor pentru ore de noapte, ........25% pentru detinatorii Titlului Stiintific de Doctor,, etc,etc

Legislatia actuala si nici cea din trecut nu permite/a negocierea salariilor in domeniu bugetar ...
dar legea salarizarii unice permite ridicarea sporurilor pana la 30 %???
daca nu se negociaza aceste sporuri la incheierea contractului de munca.....in opinia dvs. .......vi se acorda neconditionat ???
Cred ca era vorba despre salarii si nu despre sporuri .... :)

Legea unica a salarizarii prevede ca suma sporurilor si indemnizatiilor individuale nu va depasi 30% din salariul de baza ....

Alte discuții în legătură

Sporul de vechime la noua lege a salarizarii cozma2000 cozma2000 Dupa cate am inteles la noua lege de salarizare a bugetarilor vechimea in munca nu mai este adaugata la salariu ca spor. Spun asta deoarece sunt angajat ca ... (vezi toată discuția)
Spor biblioteca bella_isa68 bella_isa68 Buna ziua Sunt bibliotecar (S II) la o scoala gimnaziala de 24 de ani. Intrebarea mea este daca am dreptul sa beneficiez de sporul de 15% din salariul de ... (vezi toată discuția)
Spor de mobilitate si de confidentialitate ionutz_vali1983 ionutz_vali1983 As dori sa stiu care categorii de angajati dintr-o primarie pot sa beneficieze de sporul de confidentialitate si de mobilitate?? Doar consilierul juridic are ... (vezi toată discuția)