avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inlaturarea caracterului penal al infractiuni de ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inlaturarea caracterului penal al infractiuni de inselaciune

In data de 18 un amic ma rugat sa pun un colet pentru el la posta pe numele lui sustinand ca are un client la un telefon.deuarece acesta imi este dator cu bani mam dus sa il pun coletul find sigilat.in data de 25 ma dus cu el la posta sa isi scoata banii sa imi dea datoria si pe acesta la luat politia deuarece nu a pus in colet ce a spus la client,eu asteptandul in afara postei mau luat si pe mine acesta zicad ca eu sunt de vina.X-(X-(X-(La politia mi sa luat declaratie si mi sa dat citatie sa semnez ca faptuitor zicand ca nu inseamna nimic faptuitor dar si la amic ia scris acelasi lucru si trebuie sa ma prezint in brasov desi eu sunt din baia mare.intre timp partea vatamata sia retras plangerea zicand ca a fost o neintelegere si isi retrage plangerea si nu mai are pretentii.dar politia tot ma cheama la brasov desi nu eu sunt faptuitorul.mai este caracter penal??
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:00, 3 Martie 2010
Probabil inca se deruleaza cercetari si de aceea va mai cheama. Faptul ca victima si-a retras plangerea n u are relevanta in cazul infractiunii de inselaciune. I n orice caz, n u veti putea fi pus sub acuzare decat daca se vor gasi dovezi ale vinovatiei dvs. in privinta carora nu va veti putea dezvinovati. Faptuitor sunteti pentru ca ca inca n ua fost inceputa urmarirea penala impotriva dvs., lucru cxe demonstreaza ca inca se cauta probe.
Inselaciunea nu face parte din infractiunile in privinta carora opereaza retragerea plangerii, insa din cele descrise de tine este clar ca lipeseste unul din elementele constitutive ale infractiunii, respectiv intentia .Angajeaza avocat in situatia unei noi citari.Ce trebuie sa stii este ca faptul ca poti fi asistat la audieri de un avocat fie din Baia Mare, fie din Brasov sau de oriunde vrei sa il aduci pentru ca nu suntem limitati doar la Baroul din care facem parte, dreptul de a profesa al avocatului nu este limitat din punct de vedere regional.
Ultima modificare: Marți, 2 Martie 2010
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
Se poate in 2010 ca sa ma poarte politia doar pentru ca adevaratul infractor care este si cu numele pe tot si prins in posta in flagrant datorita declaratie lui sa umblu in brasov totusi este distanta si politia din baia mare are declaratia mea
Incercati sa va angajati un avocat din Brasov.
Insa daca vor sa va audieze au dreptul sa va tot cheme.

avocat Claudiu Lascoschi
poi cam cat mar costa un avocat pentru problema mea mam gandit sa imi angajez un avocat

Alte discuții în legătură

Retragere plangere politie SorinClaudiu SorinClaudiu Buna ziua!  In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in ... (vezi toată discuția)
Inselaciune, colet cu plata ramburs andutz andutz Buna ziua. Problema sta in felul urmator: de pe un site de licitatii online, am incercat sa achizitionez un produs electronic fiind "constrans" de faptul ca ... (vezi toată discuția)
Retragere plangere penala emil51 emil51 Ma intereseaza daca se poate sa retrag o plangere penala, pe care am facut-o si care se afla la organele de politie in cercetare.Multumesc! (vezi toată discuția)