avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Retragere plangere politie
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Retragere plangere politie

Buna ziua! 
In 18 martie 2011 am primit un colet in care trebuia sa primesc un telefon mobil, achizitionat de la un anume individ de pe internet, iar in schimb am primit o carcasa de telefon vechi si o bucata de teava. Eram cu prietena mea si cu inca un amic, si ne-am hotarat sa m ergem la politie pentru a depune o plangere. Amicul meu a dat si el o declaratie prin care relata ce s-a intamplat. 
De anul trecut, pana acuma in ianuarie 2010 nu am primit niciun semn de la politie, iar acum am fost citat pentru a declara daca mai imi sustin declaratia si am m-am prezentat la organul de politie si am mai dat o declaratie prin care am afrimat cele intamplate si faptul ca ma consider parte civila in procesul penal. 
Amicul meu, care nu este in oras, nu a ajuns pentru a da si el declaratie, si aici vine partea necunoscuta de mine. 
Pot vorbi cu el sa isi retraga declaratia, urmand ca si eu sa fac acelasi lucru? 
Cu individul care m-a inselat nu am mai luat legatura, si nici banii nu i-am recuperat, insa acasa, familia este putin ingrijorata de ce s-ar putea intampla in cazul in care individul pateste ceva si are in gand o eventuala razbunare..ca fiecare parinte se gandeste la copilul lui. 
Trebuie sa astept pana la instanta de judecata sau pot merge la politie si sa imi retrag declaratia, sustinand ca nu mai am nicio pretentie fata de inculpat,  invocand motivul linistrii in familie/siguranta personala si a familiei?
In caz de ceva, pot invoca faptul ca atatea luni, din martie 2010 pana in ianuarie 2011 nu am auzit nicio veste de la politie? Nu exista un termen legal in care ar trebuii sa solutioneze plangerea facuta ?
Sau ce imi recomandati pentru a putea termina cu toata situatia aceasta?
Multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Februarie 2012
SorinClaudiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: irina_irina , utilizator 13:36, 11 Februarie 2012
Nu exista termen pt solutionare, terenul trebuie sa fie rezonabil
Nu puteti sa va retrageti plangerea fiind o infractiune de inselaciune, domnii politisti doar incearca sa scape de munca.
Va sfatuiesc sa nu le usurati treaba politistilor si sa va sustineti cele declarate.
Nu va ingrijorati pt razbunare, greu de crezut ca ar face asa ceva cand are deschis un dosar penal deoarece va avea toate sansele sa fie arestat.
Incercati sa nu neglijati aceste comportamente infractionale deoarece cu siguranta nu sunteti singura victima si aveti tot dreptul sa va recuperati paguba.
poti sa te duci la politie si sa spui ca retragi plangerea formulata,deoarece te-ai impacat cu respectivul.
Ceva de genu asta am patit si eu, dar din fericire eu mi-am recuperat banii. Totusi a trebuit sa fac o plangere la politie, cu toate ca eu am specificat in declaratie ca nu ma consider parte civila ptr ca mi-am recuperat prejudiciul si aceeasi intrebare am adresat si eu politiei daca pot renunta la plangere. Raspunsul acestora a fost ca in cazul de inselaciune ei tot trebuie sa se autosesizeze si nu imi pot retrage plangerea.
Am adresat totusi o intrebare si eu pe acest site si mi s-a raspuns ca retragerea plangerii nu are nici un efect, iar ptr o eventuala declaratie care mi se va solicita sa ii contactez pe cei de la politia de unde am facut plangerea (am facut plangerea in orasul de unde era faptasul) si sa ii anunt ca o sa dau o declaratie la politia orasului de unde sunt eu.
Cu atat te pot ajuta, mai multe nu stiu! Poate te poate ajuta altcineva cu o alta informatie! Anunta-ma si pe mine ce ai rezolvat ptr ca probabil prin tot aceleasi lucruri o sa trec si eu!
bisnitarul a scris:

poti sa te duci la politie si sa spui ca retragi plangerea formulata,deoarece te-ai impacat cu respectivul.



Mie mi-a zis politia ca ei tot trebuie sa se autosesizeze ptr ca este vorba de inselaciune si nu se poate retrage plangerea. Ramane la latitudinea procurorului daca se da urmarirea penala.
bisnitarul a scris:

poti sa te duci la politie si sa spui ca retragi plangerea formulata,deoarece te-ai impacat cu respectivul.


Impacarea partilor si retragerea plangerii sunt doua institutii diferite si legea nu permite aplicarea acestora in cazul infractiunii de inselaciune..

Alte discuții în legătură

Frauda pe internet ramonikaa ramonikaa buna ziua am si eu o intrebare ..va rog frumos daca ma puteti ajuta..as vrea sa stiu cum se procedeaza in cazul unei fraude pe internet..unde se depune ... (vezi toată discuția)
Inlaturarea caracterului penal al infractiuni de inselaciune ionut123456 ionut123456 In data de 18 un amic ma rugat sa pun un colet pentru el la posta pe numele lui sustinand ca are un client la un telefon.deuarece acesta imi este dator cu bani ... (vezi toată discuția)
Inselaciune / abuz de incredere online ciprian_u ciprian_u Buna ziua! Recent i s-a intamplat unui prieten sa fie victima unei inselaciuni online, i-am propus sa se duca sa depuna plangere la politie, dar el e convins ... (vezi toată discuția)