avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Am luat teapa, ce pot face?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Am luat teapa, ce pot face?

Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, mail-ul lui si discutiile in cadrul site-ului okazii.
Imi pot recupera banii ? II pot face ceva ?
Daca da... el poate spune ca mi-a trimis laptop, cum pot eu demonstra ca el mi-a trimis ziare decat sa ma duc cu coletul la politie ?

Mai chinui cu plangere sau imi accept soarta ? Este vorba de 450 Lei.
Ultima modificare: Joi, 9 Februarie 2012
lordsvg, utilizator
Cel mai recent răspuns: Emilian2001 , utilizator 23:10, 23 Iunie 2022
Asa am patit si eu acum aprox. o saptamana. Daca coletul a venit prin posta, poti sa vb cu d-nele de la posta sa vezi cand vor ajunge banii la posta din orasul respectiv si sa te duci la politie acolo. Eu am fost la politia orasului respectiv in ziua in care trebuiau sa ajunga banii, am depus o plangere, iar acestia au luat legatura cu cel care era trecut pe colet (un om sarac care pt 50 lei promisi a dat buletinul altcuiva sa depuna coletul) si am recuperat banii. La mine a fost vb de o suma mult mai mare 2.700 lei. Coletul l-am lasat dovada la politie. Important este sa nu ridice respectivul banii.
Am vorbit cu el si a ramas ca imi trimite banii. Exista un timp anume in care pot depune plangere ? Banii ajung la el abia miercuri si ma gandesc sa nu fie prea tarziu.
Chiar nu stiu daca exista un timp anume ptr depunerea plangerii, dar probabil cu cat mai repede cu atat mai bine...daca se intarzie prea mult sa nu se uite politia "urat" la tine ca ti-a luat atata timp ptr a depune plangerea...
Dar stau si te intreb: daca te-a tepuit de prima data, ce incredere poti sa mai ai ca iti va trimite banii cu adevarat? Bine, daca l-ai "amenintat" ca ii faci o plangere la potie e posibil sa se fi speriat, dar nu se stie...De ce nu vb cu el sa iti trimita banii pana luni, de exemplu, intr-un cont, ceva si asa ii spui ca nu mai faci plangere (ca daca iti trimite banii pana ajung ai tai la el, el oricum o sa ramana cu ei), iar daca nu iti trimite banii pe mine una m-ar pune pe ganduri... Eu n-as prea avea incredere ptr ca astia stiu ce fac...
Dar poate te poate ajuta si altcineva cu un sfat mai bun pe aici...
Oricum, mie politia mi-a zis ca in cazul de inselaciune ei tot trebuie sa se autosesizeze!
Bafta! Si sa ne tii la curent cu ce ai facut!
Ultima modificare: Vineri, 10 Februarie 2012
irina_irina, utilizator
lordsvg a scris:

Am vorbit cu el si a ramas ca imi trimite banii. Exista un timp anume in care pot depune plangere ? Banii ajung la el abia miercuri si ma gandesc sa nu fie prea tarziu.

Sfatul pe care l-ati primit ieri de la irina_irina a fost foarte bun. Cand trebuia sa faceti plangerea? Ieri.

Despre bancul cu trimisul banilor inapoi, stiti povestea cu marmota? Marmota invelea ciocolata.
Plangerea trebuia sa o fac pe data de 9, acum a ramas ca pe 13 se pot ridica banii de la posta si ii pune inapoi. Daca nu imi mai trimite banii si fac plangere, oare se va rezolva ceva sau ma resemnez cu prostia de a cumpara ceva de pe okazii ? Daca el (ca oricare roman) spune ca mi-a trimis ce vorbisem ci nu ziare... se poate ajunge la recuperarea banilor sau doar la o plangere de durata fara rezultate ? Daca se poate parerea dvs. sincera. Va multumesc tuturor celor de la care am primit un raspuns.

Alte discuții în legătură

Inselaciune okazii sceptic sceptic In urma cu 2 saptamani am incheiat o tranzactie pe situl okazii.ro pentru un laptop in valoare de 600 ron. In ziua de luni 28.05.2012 am ridicat coletul si ... (vezi toată discuția)
Inselaciune Night21 Night21 Buna ziua. Am vandut un telefon prin intermediul site-ului okazii.ro. Am trimis coletul prin posta ca urmare a discutiei avute cu cumparatorul. Dupa ce acesta ... (vezi toată discuția)
Teapa cumparaturi online cristi8 cristi8 Va scriu aici pentru ca ieri am luat o teapa pe [SITE]. Am licitat pentru un laptop. Am vorbit cu vanzatorul la telefon si prin mail-uri, mi-a oferit mai multe ... (vezi toată discuția)