avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 336 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... inselaciune okazii
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

inselaciune okazii

In urma cu 2 saptamani am incheiat o tranzactie pe situl okazii.ro pentru un laptop in valoare de 600 ron.
In ziua de luni 28.05.2012 am ridicat coletul si cand am ajuns acasa am constatat ca erau niste unelte de gradinarit ,moment inc are l-am sunat pe individul respectiv de pe site si mi-a spus ca a comis o greseala a incurcat 2 colete. Cu toate ca parea totul suspect am zis ca poate intr-adevar a gresit omul si i-am trimis inapoi uneltele respective si am asteptat sa-mi trimita si el coletul cu laptopul.
In zilele ce au urmat m-a tot amanat, i-am cerut si scan dupa factura sa am o dovada ca acel colet a fost trimis si nici dupa 7 zile lucratoare la posta n-a ajuns coletul.
Singura dovada, cred eu, este fisa de trimitere completata de el care se gaseste la oficiul postal in registre, in care scrie ca se afla un laptop si modelul iar eu am acasa ambalajul original cu datele scrise de la posta cum ar fi greutatea si alte coduri de siguranta. Ma gandesc ca se poate dovedi usor ca un laptop nu are cum sa incapa in ambalajul original (lipsesc circa 4 cm din lungime ).
Doresc sa va intreb daca depun plangere la politie am sanse reale sa-mi recuperez banii?
Ironic este faptul ca suspectul lucreaza la agentia nationala anti-dopping.

Cel mai recent răspuns: danuza_dodo , utilizator 18:43, 12 Iunie 2012
Chiar credeţi dvs. că ,,suspectul ,, lucrează acolo unde spuneţi? Eu am dubii. NU cred că trimiterea altor obiecte a fost făcută din greşeală, ci că este o ţeapă, bine gândită.
Cred că ar fi timpul să depuneţi plângere împotriva individului, folosind probele pe care le deţineţi.
Da sunt sigur ca suspectul lucreaza acolo pentru ca am sunat la agentia respectiva, secretara de acolo confirmandu-mi ca individul suspect este angajat acolo. Mi-am lasat numele si un alt numar de tel si am lasat mesaj sa fiu contactat de cel pe care-l suspectam. Dupa circa 1 ora am fost sunat de pe un nr ascuns exact pe numarul meu de tel si nu pe cel care l-am lasat. Acesta la tel mi-a confirmat ca este cel cu contul de pe okazii si ca nu trebuie sa-mi fac griji si sa nu-l mai sun la locul de munca. Un angajat al statului la o institutie respectabila care tine cursuri anti-dopping, iar seara cand ajunge acasa mai da o teapa sa ia niste bani in plus bazandu-se probabil pe relatiile care si le-a facut de-a lungul timpului lucrand in cadrul acelei institutii.
Oricum multumesc foarte mult pentru raspuns
Da, trebuie să recunosc faptul că surprinsă. Dar despre ţepele primite pe ,,okazii,, , s-a scris mult pe avocatnet. Cei care au fost înselaţi în acelaşi mod, au fost sfătuiţi, de asemnea , să depună plângere pentru înşelaciune. Cazul dvs. cred că poate fi cercetat mai uşor, fiindcă deţineţi datele de identificare ale făptuitorului.
Voi depune maine plangerea penala, pana acum amanand-o pentru a-i da ragazul de 5 zile postale sa ajunga coletul. Eu mi-am zis totusi ca un om care lucreaza de cativa ani buni la o astfel de instituie nu s-ar complica pentru 6 mil, pana la urma imaginea si reputatia lui sunt in joc.
multumesc pentru sfaturi
Eu zic sa depuneti plangere pt ca si sotul meu a patit la fel, doar ca la noiindividul si-a dat toate datele false, inclusiv seria si nr. Cartii de identitate cand a ridicat coletul de la fan curier si dupa 2 ani am primit raspuns de la parchet ca nu l-au gasit si o sa-l mai caute.
La dvs. situatia e mai bine conturata si il poate gasi politia. bafta multa.
Ultima modificare: Marți, 12 Iunie 2012
danuza_dodo, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inselaciune okazii.ro garantia escrow AdiLup AdiLup Buna ziua! Am luat si eu o teapa pe Okazii. Pe scurt: am hotarat sa cumpar un laptop, am contactat utilizatorul pe privat in vederea incheierii licitatiei. ... (vezi toată discuția)
Inselaciune GinaSara GinaSara acum 3 saptamani un individ dandu-se drep angajat al Orange mi-a solicitat sa trimit cuvantul okazii la un anumit nr de tel, desigur ultrerior am aflat ca e nr ... (vezi toată discuția)
Am luat teapa, ce pot face? lordsvg lordsvg Buna ziua, am cumparat pe site-ul okazii.ro un laptop iar respectivul mi-a pus o cutie plina cu ziare. Ce ii pot face ? Am un numar de telefon care nu exista, ... (vezi toată discuția)