Am deschis o firma in 2007. A ramas fara activitate si la cateva luni a decedat asociatul. Am fost sfatuiti de catre cei din jur sa lasam sa se rezolve de la sine. Si anul trecut am fost dati in judecata pentru dizolvarea firmei de catre registrul comertului. Nu am stiut sa ne interesam cand s-a aplicat legea impozitului daca si pe noi ne pune la plata, iar acum ne-am trezit ca avem de platit impozit forfetar de anul trecut din mai. Sediul firmei este pe locuinta decedatului si el detinea 51% din actiuni. Iar rudele lui acum nu vor sa inteleaga ca trebuie sa platim impreuna acest impozit forfetar. Ce pot face? Sa platesc singura? sau ii pot obliga in vreun fel sa plateasca si ei?
impozitul este datorat de firma, de societate , pentru ca firma are personalitate juridica si este contribuabil , nu asociatii
Chiar daca dvs veti plati o parte din impozit , aceasta suma nu va va stinge datoria dvs catre fisc, ci va stinge o parte din impozitul datorat de firma ; pentru partea care va ramine de plata vor curge in continuare majorari
Lucrurile nu se vor rezolva de la sine
Ar merita sa incercati o discutie si sa incercati sa achitati impozitul , pentru ca suma va creste cu 0.1% pe zi , cit este penalitatea de intirziiere.
Si daca noi nu platim si ei nu platesc statu cum recupereaza acest impozit?????? firma nu a avut activitate niciodata si sediu firmei este pe adresa lor?
se incepe procedura de executare silita , prin emiterea unei somatii si a unui titlu executoriu care se desfasoara pina la stingerea creantelor fiscale, inclusiv a majorarilor
Impozit forfetar
caradis
Buna ziua. Eu am o firma micro si contabilul mi-a spus ca trebuie sa platesc si impozit forfetar si impozit pe venituri. Este corect ? Mi-a zis ceva de 550 imp ... (vezi toată discuția)