avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... EXECUTARE SILITA , situatie disperata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

EXECUTARE SILITA , situatie disperata

Va rog din suflet sa-mi spuneti ce mai pot face in situatia urmatoare: in anul 2007 am contractat un credit de nevoi personale de 3000 euro.In 2008 am contractat un credit ipotecar pt achizitionarea unui imobil, ipoteca instituindu-se asupra unui imobil ( altul decat cel cumparat ) pe care il detin in coproprietate cu mama si fratele meu. In anul 2009, luna august, am ramas fara loc de munca. Nu am mai reusit sa platesc rata creditului de nevoi personale iar acum am fost somata ca in 3 zile sa achit o suma altfel se va trece la executare silita. Cum si ce vor putea executa , mentionez faptul ca imobilul nou achizitionat nu este inca intabulat.
Chiar nu pot beneficia de clementa tinand cont de contextual actual , ce pot face ?
Va multumesc
Numai cu banca puteti ajunge la o intelegere in acest sens, neexistand legi care sa impuna institutiilor de credit sa va ierte de datorie in cazul in care beneficiarul de imprumut are o situatie financiara grea.
Existand acea ipoteca, banca poate scoate imobilul la vanzare in vederea recuperarii datoriei propriu-zise, a dobanzilor si a cheltuielilor efectuate in procedura executarii silite.
Din punct de vedere al interesului creditorului,justificarea debitorului,nu are relevanta
Dispozitia in vigoare permite creditorului desfasurarea procedurii de recuperare,
Recuperatorii desfasoara activitati specifice,prin care de regula ,reusesc executarea silita si recuperarea totala/partiala debit
In cazul dvs ,daca creditul ipotecar a fost realizat pentru achizitionare imobil ,cu ipoteca instituita asupra altui imobil,creditorul prin recuperator poate desfasura demersuri recuperare debit executand ipoteca pana la concureta total suma datorata
Eventual puteti solicita la recuperator esalaonare plati
Multumesc de raspun. In contractul meu cu [BANCA] , cel de nevoi personale, la garantii se specifica faptul ca eu voi garanta rambursarea creditului cu veniturile mele prezente si viitoare precum si ale sotiei, ceea ce nu exista. In somatie ei fac rimitere la Art56, alin.2 din legea bancara nr 56 din 1998. Cum se poate trece la executare silita fara o sentinta definitiva, executare a unei garantii pentru care eu nu am semnat in contract
Ultima modificare: Miercuri, 3 Martie 2010
ContSters20980, utilizator
Ce nu exista, sotie sau venituri?

Nu numai hotararile judecatoresti sunt titluri executorii, ci si alte inscrisuri ca, de exemplu, contractele de credit bancar.
Cat despre garantii, banca nu cauta a executa vreo garantie, banca va executa orice bun detineti dv. si poate fi vandut, ca atunci cand Ion il imprumuta la Gheorghe, Gheorghe nu platea si Ion ii vindea vaca; desi nu se garantase cu vaca.
Este gresita ideea ca banca executa numai garantiile, banca si orice alt creditor va executa orice bu detineti dv. in proprietate si care poate fi valorificat. In situatia de fata, numai apartamentul nou cumparat prin credit, inteleg.
Cam asa stau lucrurile, daca aveti alte nelamuriri...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ovidana ovidana Sotul meu a decedat in urma cu ceva vreme. Impreuna avem contractate doua credite, unul cu ipoteca si unul de nevoi personale fara ipoteca. Mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Executare imobil ipotecat la o alta banca lolica69 lolica69 Va rog frumos sa-mi spuneti ce este de facut in urmatoarea situatie: Am un credit ipotecar de 70000 euro la o banca pentru care banca are ipoteca de rang 1 ... (vezi toată discuția)
Continuarea executarii silite dupa vanzarea imobilului ipotecat gabi007 gabi007 Buna.In urma unui contract de credit ipotecar incheiat in anul 2007 cu S.C. IFN din cauza crizei economice am ajuns sa fiu executat silit apartamentul fiind ... (vezi toată discuția)