sotul meu a fost obligat sa semneze o desfacere a contr de munca cu art.55 (acordul partilor) nedatata. El este agent de vanzari si un comerciant i-a zis sefului ca, acum 2 sapt., a gresit cantitatea de marfa pe care a lasat-o, dar au clarificat-o dupa aceea in aceeasi zi. Pe motivul ca afecteaza imaginea firmei si alte de genul, a zis ca la urmatoarea "abatere" dateaza respectiva decizie.
Ce poate face sotul in cazul in care o dateaza fara sa-i spuna, sau cand are chef seful?
Mai nimic, pentru ca daca va contesta in instanta decizia de incetare a CIM, nu va putea dovedi ca a fost "silit "sa semneze o asemenea cerere de incetare a CIM pentru a-si pastra locul de munca.
In mod normal nu e voie sa ceara seful asemenea hartii si apoi sa santajeze angajatul cu asa ceva.
Putea sa ii dea un avertisment scris si /sau sa-i reduca un procent din salar invocand abateri disciplinare,dar sa il puna sa scrie demisia si apoi sa-l santajeze nu e normal si nici nu se face asa ceva.
Ar mai fi o metoda , dar sunt sanse sa intre in conflict cu seful sau, o adresa catre conducere prin care isi revoca demisia cu acordul partilor .
Pentru asta ar trebui sa existe o cerere depusa oficial, prin care se cere desfacerea cim, ori utilizatorul tocmai asta spunea o cerere nedata pe care angajatorul sa o dateze ulterior si de care sa se foloseasca.
Cf art 79 din CM prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului , care , printr o notificare scrisa comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
Concediere
dascultu_claudiu
Am lucrat la o firma timp de 8 luni,si intr-o zi am fost chemat in un birou gol de catre unul din sefi care mi-a zis ca o sa inceteze colaborarea cu mine si ca ... (vezi toată discuția)