avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... semnare decizie desfacere contr munca cu art.55
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

semnare decizie desfacere contr munca cu art.55

sotul meu a fost obligat sa semneze o desfacere a contr de munca cu art.55 (acordul partilor) nedatata. El este agent de vanzari si un comerciant i-a zis sefului ca, acum 2 sapt., a gresit cantitatea de marfa pe care a lasat-o, dar au clarificat-o dupa aceea in aceeasi zi. Pe motivul ca afecteaza imaginea firmei si alte de genul, a zis ca la urmatoarea "abatere" dateaza respectiva decizie.
Ce poate face sotul in cazul in care o dateaza fara sa-i spuna, sau cand are chef seful?
Cel mai recent răspuns: orca , utilizator 08:57, 3 Martie 2010
Mai nimic, pentru ca daca va contesta in instanta decizia de incetare a CIM, nu va putea dovedi ca a fost "silit "sa semneze o asemenea cerere de incetare a CIM pentru a-si pastra locul de munca.
In mod normal nu e voie sa ceara seful asemenea hartii si apoi sa santajeze angajatul cu asa ceva.
Putea sa ii dea un avertisment scris si /sau sa-i reduca un procent din salar invocand abateri disciplinare,dar sa il puna sa scrie demisia si apoi sa-l santajeze nu e normal si nici nu se face asa ceva.
Ar mai fi o metoda , dar sunt sanse sa intre in conflict cu seful sau, o adresa catre conducere prin care isi revoca demisia cu acordul partilor .
Sotul dvs. are un exemlar din acea decizie semnata si nedatata?
juristconsult a scris:

Ar mai fi o metoda , dar sunt sanse sa intre in conflict cu seful sau, o adresa catre conducere prin care isi revoca demisia cu acordul partilor .

Pentru asta ar trebui sa existe o cerere depusa oficial, prin care se cere desfacerea cim, ori utilizatorul tocmai asta spunea o cerere nedata pe care angajatorul sa o dateze ulterior si de care sa se foloseasca.
Cf art 79 din CM prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului , care , printr o notificare scrisa comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntarea la cererea de incetare a contractului de munca prin acordul partilor ellegantissima ellegantissima In urma unor demersuri concertate seful meu m-a determinat sa fac cerere de incetare a contractului de munca prin acordul partilor. Com pot sa-mi retrag ... (vezi toată discuția)
Concediere dascultu_claudiu dascultu_claudiu Am lucrat la o firma timp de 8 luni,si intr-o zi am fost chemat in un birou gol de catre unul din sefi care mi-a zis ca o sa inceteze colaborarea cu mine si ca ... (vezi toată discuția)
Desfacerea cim prin acordul partilor luciapap luciapap La desfacerea CIM prin acordul partilor se da preaviz? Stiu ca la concediere, demisie este preaviz dar la acordul partilor este? Multumesc, sa aveti o zi ... (vezi toată discuția)