In urma unor demersuri concertate seful meu m-a determinat sa fac cerere de incetare a contractului de munca prin acordul partilor. Com pot sa-mi retrag aceasta cerere, sau mai bine solicitarea pe care o presupune cererea, de incetare a contractului de munca. Cert este faptul ca, este un abuz in functie cu santajul aferent, deoarece nu am culoarea politica necesara. Cum sa procedez in aceasta situaţie?
Presupun ca seful dumneavoastra v-a aprobat deja cererea.
Depuneti imediat o adresa oficiala adresata angajatorului dumneavoastra, adresa prin care mentionati faptul ca urmare a reanalizarii situatie a-ti hotarat sa reveniti asupra cererii initiale inregistrata sub nr. ___ / ______, prin care a-ti solicitat incetarea cim prin acordul partilor. Mentionati ca cererea initiala a fost inaintata sub influenta sefului dumneavoastra direct si respectiv, la presiunile acestuia.
Daca insa intre timp a fost emisa decizia de incetare si aceasta a fost operata in carnetul de munca, situatia se complica in sensul ca sansele dumneavoastra sunt aproape zero.
Succes.
Nu se poate anula o cerere de incetare provenita din vointa D-voastra . In cazurile intalnite pana acum nici ITM-ul nu a permis anularea unei decizii de incetare in baza art 55 lit b .
:offtopic:Culoarea se mai poate si schimba , nu vedeti ca acum daca nu ai " culoare " nu ai nimic ?
ITM-ul permite depunerea unor decizii de revocare a deciziilor de incetare a c.i.m. ... In speta, angajatorul trebuie sa fie de acord cu retractarea cererii dvs de incetare a c.i.m. si sa emita o decizie de revocarea a deciziei de incetare a c.i.m.
ITM-ul nu poate anula un act depus de catre angajator.