avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dacă am trimis demisia în scris către angajator ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dacă am trimis demisia în scris către angajator fiind presat/forțat ...

Dacă am trimis demisia în scris către angajator fiind presat/forțat de superiorul direct sa.o scriu dar nu a fost încă înregistrată în sistemul hr al companiei sau revisal se mai poate anula documentul
fara acordul angajatorului ??
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:01, 12 Septembrie 2023
Retractarea demisiei nu este posibila decat cu acordul angajatorului.
Cererea de demisie nu a fost înregistrată în revisal,doar trimisa către managerulcare cerut-o
Ultima modificare: Luni, 11 Septembrie 2023
Ghio86, utilizator
Cererea de demisie nu se înregistreaza în revisal, ea se depune la angajator , i se da numar de inregistrare , iar conducerea ia la cunostinta de aceasta.

La data terminarii preavizului sau la data renuntarii totale sau partiale la preaviz , angajatorul va emite decizia de incetare a c.i.m. ... incetarea care se inregistreaza si REVISAL si se transmite la ITM.

Potrivit art.81 alin.2 C.mun., " angajatorul este obligat sa inregistreze demisia salariatului. Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a face dovada acesteia prin orice mijloace de proba".

Refuzul angajatorului de a inregistra demisia da dreptul salariatului de a sesiza ITM-ul.
Eu nu am primit nr de înregistrare .doar am trimis intern către team leader,urmând sa se aloce cererea către hr după 15.9
Ultima modificare: Marți, 12 Septembrie 2023
Manuela Rășină, administrator
Cererea de demisie trebuie sa primeasca numar de inregistrare la data depunerii acesteia sau cel mai tarziu a doua zi...

NU mai citati raspunsurile ..apasati direct RASPUNDE.

Alte discuții în legătură

Procedura demisie....e legal ca o demisie semnata din 4.9 sa ... Ghio86 Ghio86 Procedura demisie....E legal ca o demisie semnata din 4.9 sa fie înregistrată pe 20.9?? (vezi toată discuția)
Reangajare d_ni3l d_ni3l Am o mica problema, acum 3 zile mi-am dat demisia din compania unde lucram, ultima zi lucrata era ziua de 9-vinerea, iar demisia era datata cu 10-sambata. ... (vezi toată discuția)
Salutare, fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ... Costelus332 Costelus332 Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa ... (vezi toată discuția)