avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajare

Am o mica problema, acum 3 zile mi-am dat demisia din compania unde lucram, ultima zi lucrata era ziua de 9-vinerea, iar demisia era datata cu 10-sambata. Aceasta a fost aproata de seful direct si trimisa prin email la HR. In urma discutiilor cu unul dintre sefi "mai mari", mi s-a oferit un alt post mult mai avantajos si am decis sa raman. Problema consta in faptul ca cei de la HR mi-au zis ca trebuie sa stau "pe bara" pana la sfarsitul lunii pentru ca demisia a fost inreistrata si nu au cum sa imi redeschida contractul de munca au sa faca altul in aceeasi luna....este adevarat???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: d_ni3l , utilizator 20:09, 12 Decembrie 2011
Nu este adevarat ...
1. demisia nu se aproba, angajatorul ia cunsotinta de aceasta
2. demisia poate fi retractata de catre salariat numai cu acordul angajatorului ...
3. c.i.m. inceteaza al expirarea termenului de preaviz sau la data renuntarii la preaviz de catre angajator ...

Referitor la punctul 2 , avand in vedere discutiile cu sefii dvs , ar trebui ca tot ce s-a decis sa fie inscris intr-un act , astfel incat sa-si produca efectele juridice ... de asemenea, faceti o cerere catre angajator in care retractati demisia...
in demisie am specificat ca nu doresc sa efectuez perioada de preaviz, deci teoretic cim a incetat, si seful "mai mare" a cerut retractarea demisiei iar cei de la HR au refuzat, sa inteleg ca am luat "teapa"
Dvs nu puteti renunta la preaviz , ci angajatorul este cel care poate renunta .. prin urmare, daca angajatorul a scris pe cererea dvs fara preaviz ..atunci c.i.m. a incetat la data renuntarii , in caz contrar va inceta la expirarea termenului de preaviz.

Daca seful cel mare a solicitat retractarea demisiei , atunci faceti aceasta cerere duceti-o la aprobat si apoi la HR .. nu cei de la HR decid in aceasta privinta.
Intr-adevar fiecare departament isi da importanta pentru a demonstra conducerii ca isi fac treaba, dar daca dvs si angajatorul dvs ati stabilit ceva poate sa va reangajeze sau sa va angajeze pe postul nou imediat: propuneti-i sefului dvs sa incheiati un nou contract. Vedeti ce spune. Daca este de acord inregistrati o cerere prin care se ia act de noul contract si astfel demisia nu mai are obiect.

Cu stima,
Av Oana Toader-Plugariu
asta iam cerut si eu un nou contract pe noul post dar HR a zis ca cei de la ITM nu acepta angajare in aceeasi luna...?!

Alte discuții în legătură

Dacă am trimis demisia în scris către angajator fiind presat/forțat ... Ghio86 Ghio86 Dacă am trimis demisia în scris către angajator fiind presat/forțat de superiorul direct sa.o scriu dar nu a fost încă înregistrată în sistemul hr al ... (vezi toată discuția)
Rog lamuriri Doina Elena Doina Elena Un angajat, a venit azi, 13.03.2012 si a facut cerere \"de incetare a contractului de munca, in baza art. 81 din CM\" incepand cu data de 13.03.2012. Cererea ... (vezi toată discuția)
Demisie dana manea dana manea Daca mi-am pus demisia mai pot reveni asupra ei? Sunt personal contractual . (vezi toată discuția)