avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Salutare, Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), ...

Salutare,

Fiind in perioada de proba (90 de zile calendaristice), am vrut sa-mi dau demisia, stiind ca nu este necesar preavizul in aceasta perioada, insa angajatorul a refuzat sa-mi acorde demisia fara preaviz si m-a pus sa semnez un act precum ca data de 31 este ultima zi de munca iar contractul inceteaza cu data de 02 a urmatoarei luni.

Pot face ceva in cazul acesta sa nu fiu nevoit sa stau in preaviz?

Multumesc
Cel mai recent răspuns: Costelus332 , utilizator 13:51, 14 Mai 2023
Art 31 alin 3 Codul Muncii subliniază faptul că atât pe durata, cât și la finalul perioadei de probă, contractul individual de muncă poate înceta printr-o notificare scrisă, la inițiativa oricăreia dintre părți, fără a se respecta termenul de preaviz
Chiar daca am semnat acel act? Din ce mi s-a spus de catre angajator, daca isi gasesc pe cineva in locul meu mai devreme, pot pleca mai devreme.. deci ma gandesc ca acel act semnat e degeaba.

Multumesc.
Am uitat sa precizez ca pe acel document este scrie "SOLICIT", este o solicitare de incetare a contractului incepand cu data de 02.06, ultima zi de lucru fiind 31.05
Vi s-a aprobat acea încetare?
Nu am primit nici-o notificare precum ca s-a aprobat, desi, managera a spus ca HR-ul a aprobat.

Cornel Vasile a scris:

Vi s-a aprobat acea încetare?

Alte discuții în legătură

Buna ziua! ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) ... workingcancerian workingcancerian Buna ziua! Ma aflu in perioada de proba (90 de zile conform contractului) si as dori sa mi dau demisia(sau notificare pentru incetarea activitatii, oricum e ... (vezi toată discuția)
Angajare contract nedeterminat si incetare cu prelungire pe contr. determinat de 2 luni claudiughebauer1975 claudiughebauer1975 Buna ziua, Am o problema de munca la o companie, dupa ce am fost angajat pe contract nedeterminat cu 3 luni de proba in ultimile 3 zile sefa de la HR si ... (vezi toată discuția)
Demisie perioada proba SimonaCR SimonaCR Buna-seara, Daca am contract nedterminat cu perioada de proba de 90 zile, pot sa-mi depun demisia? Trebuie sa stau in preaviz 15 zile? in preaviz se va ... (vezi toată discuția)